·         Les dades del mes de juliol van tornar a evidenciar que la reforma del PP ha arribat a duplicar el trànsit en el primer tram i l’ha augmentat de manera generalitzada, al mateix temps que s’ha penalitzat el temps de recorregut de les línies d’EMT desviades al centre.

·         La formació valencianista demana a Catalá que rectifique els canvis realitzats el mes de desembre passat i reactive el procés de transformació d’una de les principals artèries comercials de la ciutat tenint en compte les conclusions del procés participatiu realitzat la passada legislatura.

De 4.462 a 8.460 vehicles en el seu primer tram i de 10.452 a 12.607 en el segon. La lectura de les dades d’increment del trànsit motoritzat al carrer Colón entre 2023 i 2024 és inequívoca: els canvis realitzats pel govern de María José Catalá al carrer Colón han empitjorat el trànsit en esta. I si es valora a més que l’increment s’ha produït reduint notablement el nombre d’autobusos de transport públic transportant a desenes de passatgers alhora, per a substituir-los per molts més vehicles amb una ocupació mitjana pròxima a una persona, el balanç és molt més negatiu: la remodelació hauria reduït dràsticament el nombre de persones que circulen pel carrer Colón però en canvi ha augmentat clarament el nombre de tubs d’escapament que contaminen al passar per ella.

“La decisió de Catalá, com vam dir en el seu moment, només es podia qualificar com un error en tota regla, i desgraciadament el temps ens ha donat la raó”, valora el que fora regidor de Compromís, Giuseppe Grezzi, el balanç de la mesura impulsada al carrer Colón pel govern liderat pel PP que mes rere mes ofereixen les dades que serveixen els serveis municipals. Per eixe motiu, afig, “des de Compromís creiem que ja ha quedat prou demostrat l’error del gir en les polítiques de mobilitat emprés per Catalá i que ja és hora que l’alcaldessa rectifique i reprenga els treballs de millora empresos durant les passades legislatures”.

En eixe sentit, Grezzi ha anunciat que la formació valencianista emplaçarà al setembre al govern municipal a reprendre el treball ja iniciat durant la passada legislatura per a aprofundir al màxim en la pacificació del carrer Colón, referent a la qual es va fer un procés participatiu. “La total conversió en zona de vianants és impossible a causa de la presència d’aparcaments privats als quals cal donar accés, però es va arribar a conclusions molt interessants que possibilitaven escenaris amb diversos trams amb l’única presència de vianants, transporte públic i mobilitat sostenible, sense el pas de cap vehicle privat”, descriu Grezzi. “D’haver continuat governant hauríem treballat en eixe sentit, però la victòria pels pèls del bipartit ultra ens ha portat al pas arrere que ara patim”, reprèn l’ex titular de Mobilitat, que conclou que, “no obstant això, el projecte d’un carrer Colón amb un total protagonisme dels vianants i el transport públic es reprendrà dins de tres anys amb el retorn de Compromís a l’alcaldia”.