Davant la negativa de l’Ajuntament de València de suprimir el túnel de Pérez Galdós, tal com es va aprovar amb el consens del veïnat amb el projecte Arrels de renaturalització de l’avinguda, Compromís ha organitzat diferents repartiments pels districtes d’Extramurs i Patraix per denunciar l’incompliment que suposarà, no només més trànsit, contaminació i soroll, sinó també la retirada de les ajudes europees per anar en sentit contrari a l’esperit dedescarbonització i pacificació del trànsit que exigeix la UE.

En el material repartit, Compromís per València explica quina va ser la proposta de reforma de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta planificades amb el veïnat durant el govern de Joan Ribó i que suposa la modificació del projecte original: ampliació de quatre carrils per al trànsit privat i eliminació del carril EMT sense cap informe favorable. Una modificació que des de la coalició es denunciarà davant la Comissió Europea per atemptar contra els objectius climàtics de reducció de contaminació marcats per la Unió Europea. En este sentit, el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi recorda que “el projecte de renaturalització de l’avinguda de Pérez Galdós va ser una de les actuacions que va permetre a la ciutat de València convertir-se en Capital Verda Europea 2024. Una capitalitat que des el govern de PP i Vox vol amagar amb polítiques contaminants i negacionistes del canvi climàtic que aposten pel trànsit privat per davant del transport públic i la recuperació d’espais per a vianants”.

“És necessari que tot el veïnat afectat sàpiga que el nou Ajuntament de PP i Vox ha decidit per motius partidistes, condemnar al barri a mantindre uns nivells de soroll, contaminació i brutícia insuportables perquè es neguen a pacificar el trànsit i apostar pel transport públic i els carrils bici amb la renaturalització de l’avinguda. I a més ho fan en contra de la participació ciutadana” han manifestat Grezzi. Compromís ha previst més repartiments al llarg de les pròximes setmanes.