La regidora Lluïsa Notario destaca que “Benimàmet-Beniferri representa el major fracàs del procés on únicament ha participat un 0,72 per cent del veïnat” i acusa a Catalá de realitzar “un simulacre de procés participatiu en les pedanies de València que ha sigut una estafa a la ciutadania des del principi, amb uns projectes elegits en un despatx pel PP, on el veïnat no ha pogut ni decidir ni opinar ni debatre sobre les seues necessitats i amb una despesa de 33.333 euros per poble”.

La regidora de Compromís per València Lluïsa Notario qualifica este procés com a “una operació de maquillatge que ha posat en marxa el PP que necessita justificar que fa coses en l’any de la Capital Verda Europea, com l’anunci estrafolari de fa uns dies vinculant la capital verda i el certamen internacional de bandes”. Segons Notario, “el govern municipal s’ha tret de la cistella un simulacre de procés participatiu on li han proposat al veïnat dels pobles votar sobre tres projectes imposats entre els quals alguns d’ells son per millorar edificis municipals o fer infraestructures que no tenen cap relació amb la capitalitat verda i que, per tant, haurien de ser impulsats des dels servicis corresponents amb pressupost propi com l’adequació d’un terreny municipal, passos de vianants o millores en els edificis de les alcaldies.”

Lluïsa Notario explica que els pobles de València, pedanies segons el govern del PP, tenen una població total amb dret a vot de 39.470 persones (segons les dades de padró de 2023 publicades per l’Oficina d’Estadística). “D’este cens només han votat 1.452 en esta imitació de procés participatiu, que suposa un 3,68 per cent. Els casos més paradigmàtics són Benimàmet-Beniferri on a soles han votat 91 persones d’una població de 12.609 persones o La Punta on han participat 38 persones sobre un total de 2.499 i suposa un 1,52 per cent”.

Segons la regidora valencianista, “després d’un any el PP ha deixat clar que el seu model de govern és la foto i el postureig. Ni l’importen els pobles, ni el benestar del veïnat, ni el mediambient ni molt menys la participació del veïnat. Encara no han posat en marxa els processos participatius i porten més d’un any governant”. Lluïsa Notario recorda que “fa uns mesos li férem al PP una proposta per impulsar un procés participatiu semblant al Decidim per a que el veïnat de cada barri i poble de València poguera proposar, debatre i decidir què necessiten per millorar la seua qualitat de vida i el seu voltant, proposta que va ser rebutjada pel govern municipal.”