El regidor Sergi Campillo critica que la Capitalitat no està tenint cap incidència en la ciutat i pràcticament ningú la coneix perquè al govern del PP i Vox no els interessa. Campillo assenyala el fet que “Catalá està desmantellant totes les polítiques que ens van portar a aconseguir este reconeixement per part de la Unió Europea” i posa com exemple la renúncia per part de l’alcaldessa a fer el Corredor verd València sud i substituir-lo per una avinguda amb carrils per a cotxes.

El regidor de Compromís per València Sergi Campillo ha valorat molt negativament la gestió de la Capitalitat Verda Europea per part del govern de María José Catalá i així ho ha traslladat en la Comissió de seguiment que s’ha reunit hui. Una comissió que, com ha recordat el regidor, s’ha hagut de convocar de nou després que la setmana passada els grups de l’oposició van decidir abandonar la reunió perquè no havien rebut prèviament la documentació per poder analitzar-la. Hui en esta nova convocatòria, com ha explicat Sergi Campillo, “hem expressat des de Compromís que la Capitalitat no està tenint cap tipus d’incidència en la ciutat, pràcticament ningú sap que enguany som Capital Verda Europea, i que açò està fent-se a propòsit i a consciència per part de Catalá i el seu govern del PP i Vox perquè no els interessa gens que els veïns i veïnes d’esta ciutat ho sàpiguen”.

El regidor valencianista considera que “esta desídia és perquè va ser un govern progressista encapçalat per Joan Ribó qui va aconseguir este guardó l’any 2022. Però allò més greu és que s’estan desmantellant totes les polítiques que ens van portar per aconseguir este reconeixement per part de la Unió Europea”. Sergi Campillo posa com a exemple l’última decisió de Catalá de desestimar el desenvolupament del Corredor verd València sud, “un nou pulmó verd, semblant al el Jardí del Túria, de més de 5 quilòmetres de longitud i que anava a cosir els barris del sud de la ciutat amb el centre. Ara serà substituït per una avinguda anodina pròpia d’un model de desenvolupament del segle passat on s’introdueixen sis carrils per als cotxes que ara no existeixen i per tant no són necessaris”. Campillo critica que el model de ciutat María José Catalá no és propi d’una Capital Verda Europea “és un model de ciutat que no té en compte l’emergència climàtica ni prepara ciutat per als efectes tremendament negatius que tindrà i, per tant, és un model de ciutat que posa en risc la salut dels veïns i veïnes de València”.