• El regidor Sergi Campillo demana obrir una investigació immediata al Port de València per aclarir l’origen d’esta contaminació. Recorda que les platges afectades pertanyen al parc natural de l’Albufera i la zona de fondeig dels barcos està situada just enfront.

Compromís reclama a l’Ajuntament la posada en marxa d’una ràpida actuació de neteja de les platges del sud afectades per un vessament de combustible que ha obligat a tancar-les en plena temporada de bany. El regidor Sergi Campillo exigeix al govern municipal este pla urgent per tal de deixar estes platges en perfectes condicions aptes per al bany i també per protegir la fauna i flora. Campillo recorda que estes platges estan al parc natural de l’Albufera i estan protegides pel seu alt valor ambiental.

En este sentit, ha demanat obrir una investigació immediata al Port de València sobre l’origen d’esta contaminació. I és que, com assenyala el regidor Sergi Campillo, “el Port de València té una greu afecció sobre l’Albufera perquè la zona de fondeig dels barcos està situada just enfront de les platges del parc natural”. Per això, assegura Campillo, Catalá li haurà de passar la factura de la neteja al barco responsable o al mateix Port de València per a que assumisca la seua responsabilitat per l’afecció ambiental que provoca.

Així mateix, el regidor de Compromís ha anunciat que “preguntarem en la pròxima Comissió d’Urbanisme, Parcs i Jardins i Millora Climàtica per les dades concretes d’este episodi de contaminació i per les accions que pensa prendre el govern de Catalá per a restituir les platges al seu estat original”, i alerta que “si ara tenim estos episodis, amb l’ampliació nord del Port de València, que duplicarà la capacitat portuària, encara en tindrem més”.