Dos dels elements estan aparentment apuntalats en la seua base amb simples sacs d’arena, alguns dels quals ja han sigut danyats i retirats, mentre passen i posen al costat de les figures centenars de persones.

Coincidint amb la celebració en l’Ateneu de València d’una exposició de l’escultor Juan García Ripollés, cèlebre per l’escultura dedicada a Carlos Fabra en l’accés a l’aeroport de Castelló, el govern de María José Catalá ha autoritzat la instal·lació temporal en la Plaça de l’Ajuntament de diverses escultures de l’artista, algunes de grans dimensions.

I dos d’elles, les emplaçades davant l’antic edifici de Correus, estan curiosament “reforçades” en la seua base amb sacs de plàstic plens de terra, alguns dels quals ja han patit perforacions o han sigut retirats. “La concessió de la instal·lació de qualsevol objecte, i més en el cas d’estructures d’este volum, està condicionada a la presentació d’un informe tècnic avalat per un professional que garantisca que l’estructura no caurà sota cap circumstància, i estos sacs mal ficats no semblen una solució tècnica vàlida”, ha apuntat el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi.

“De fet, estos sacs mal ficats i foradats semblen més aviat un nyap d’última hora per a eixir del pas. Però ací no val amb eixir del pas: diàriament passen i posen al costat de les escultures centenars de persones la integritat física de les quals es podria estar posant en perill si els cauen damunt per no haver-se certificat la seua estabilitat amb garanties”, ha afegit el regidor valencianista. Per eixe motiu, el que fora titular de l’àrea competent la passada legislatura ha demanat accés a l’expedient d’Espai Públic en el qual han d’obrar els informes tècnics signats per un tècnic titulat avalant que eixa instal·lació és correcta. “De no trobar-los, com tot fa preveure, prendrem totes les mesures al nostre abast perquè el regidor que ha subscrit l’autorització pague les conseqüències d’esta temeritat”.