Després d’arribar al govern amb la promesa “d’acabar amb els carrils bici conflictius”, el govern integrat per PP i Vox ha evitat esta setmana comprometre’s a realitzar les correccions de carrils bici conflictius sol·licitats pel veïnat i guanyadors de les últimes edicions dels pressupostos participatius. Obres que compten ja amb pressupost i amb el projecte realitzat, però que el govern de Catalá ha paralitzat.

Així ho ha denunciat el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi, que va formular en la comissió del Ple corresponent celebrada ahir una moció en la qual simplement sol·licitava que es donara continuïtat a projectes com els de baixar a la calçada el carril bici del carrer Burgos, els de dues rotondes de l’avinguda de la Plata, o el del segon tram del Carrer Cuba. Es tracta de carrils bici tots ells molt problemàtics i insegurs per haver-se emplaçat dècades arrere sobre les voreres i que, com a font constant de conflicte i inseguretat per a vianants i ciclistes, havien sigut proposats i triats pels veïns en els pressupostos participatius per a la seua correcció.

No obstant això, encara que PP i Vox van fer dels carrils bici conflictius un dels cavalls de batalla per a enfervorir als seus votants, una vegada en el govern i malgrat tindre tot el treball llest per a fer les correccions citades i altres més (completar els carrils bici de l’Avinguda Alfauir o la connexió directa del carril bici del carrer Carters fins a Llanera de Ranes), “el seu interés per les millores de seguretat dels vianants ha passat a un segon pla”, apunta Grezzi, que ha vist com la seua proposta de complir amb el veïnat era substituïda per una moció alternativa subscrita per PP i Vox amb el lacònic text “impulsar projectes de millora dels carrils bici en les voreres i la seua baixada a la calçada quan siga possible”.

Per a Grezzi, substituir el compromís de fer els treballs pendents sol·licitats pels veïns, guanyadors en Decidim, i enumerats en la seua moció, per eixa simple frase, “és una clara confessió que no tenen gens d’interés a millorar este aspecte de la vida del veïnat de València. L’interés del govern de Catalá per la seguretat viària i pels vianants és inexistent, perquè ni tan sols són capaços d’executar estos projectes que gaudeixen d’un ampli consens, compten amb pressupost i el treball de planificació del qual previ ja està realitzat.”