Compromís denuncia que el govern de Catalá ha llançat hui una nota de premsa plena d’equívocs per a tractar d’evitar de reconéixer obertament que incompleix la llei al no comptar en l’actualitat amb cap Zona de Baixes Emissions (ZBE) en funcionament.

En l’actualitat l’Ajuntament de València no té operativa cap de les 278 cambres adquirides en 2022 per a controlar la seua futura ZBE. Així ho ha confessat implícitament el regidor Carbonell este matí mitjançant una nota de premsa amb la qual ha volgut anticipar-se a l’impacte de la revelació d’eixa mateixa informació a preguntes del regidor Giuseppe Grezzi de Compromís. En ella l’actual titular de Trànsit i Policia, reconeix que hui dia l’Ajuntament només ha instal·lat 33 dispositius dels 278 i que cap està operatiu (“podran gravar” diu la nota). De fet, admet implícitament, ni tan sols la plataforma de control de la ZBE està en funcionament (“es desenvolupen dins del que es preveu les proves de la qual serà la plataforma”) a pesar que el termini màxim de posada en marxa donat pel ministeri va acabar el passat 1 de juliol.

Això no obstant això, no és obstacle perquè Carbonell —es desconeix si amb l’ànim d’enganyar a algú que desconega els terminis de la ‘Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica’— assegure en la nota que el govern de Catalá vol “complir amb tots els terminis […] perquè el nostre compromís no admet demores”, malgrat estar incomplint-los flagrantment.

“És molt greu. I estes notes de premsa, plenes de mitges veritats i falsedats rotundes són la viva prova que en el propi govern de Catalá són conscients d’això. Catalá i Carbonell estan incomplint la llei, no tenen els equips instal·lats malgrat disposar d’ells des de fa anys, ni una ordenança de ZBE en vigor, i es deu més a la vagància i inoperativitat que caracteritza a la seua gestió que al negacionisme climàtic del qual fan gala”, apunta el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi.

“En la bondat o maldat de les seues polítiques contaminants pot haver-hi discrepància d’opinions, però en el que no cap discussió és en què en l’equip de Catalá són malfaeners o descuidats; o totes dues coses”, afig el que fora titular de Mobilitat Sostenible en les dues passades legislatures del govern de Joan Ribó i que van marcar un descens constant i ininterromput del trànsit a la ciutat, tendència truncada amb el retorn de la ultradreta al govern municipal.