El regidor Sergi Campillo destaca que estes taules compleixen una funció socialitzadora i d’oci per als veïns i veïnes del barri i recorda que la seua instal·lació responia precisament a les peticions veïnals i així es recollia en el procés participatiu previ a la construcció d’este jardí. “Si hi ha un mal ús, allò que cal fer és fer vigilància de Policia Local, no llevar un recurs per al barri”.

El regidor de Compromís per València Sergi Campillo exigeix que es restituisquen les taules de pícnic del Jardí de l’Ermita al barri d’Orriols, com també ha fet la Plataforma Orriols en Lluita que ha manifestat públicament la seua sorpresa i oposició davant la retirada d’estes taules. I es que, com destaca Campillo, “per a moltes famílies estes taules eren l’única forma de poder celebrar aniversaris i altres esdeveniments socials sense haver de desplaçar-se fora del barri o pagar per espais privats”.

Des del govern municipal ha justificat la seua decisió en “la recepció de les obres de reurbanització de la superilla d’Orriols, i el gran nombre de bancs i espais per als vianants alternatius i de socialització generats en l’entorn, es pren la decisió de retirar les taules, a la vista del seu estat de deterioració i la problemàtica associada a estes”. Ara bé, per a Compromís “l’excusa de les molèsties per la nit no és suficient per retirar les taules ja que amb este criteri també s’haurien de retirar tots els bancs de la plaça i qualsevol infraestructura que puga ser usada per a asseure’s, com les pròpies jardineres elevades del jardí. Si el problema són les molèsties, allò que cal és reforçar la vigilància del jardí amb policia local, no retirar mobiliari”. A més, assegura Campillo, “no hi ha cap taula a l’àmbit de la superilla i, per tant, és mentida que el veïnat puga fer-ne ús en altre àmbit. Només han posat més bancs però cap taula”.

Per al regidor de Compromís Sergi Campillo “les taules havien sigut aprovades en el procés de participació previ a la construcció del jardí durant el primer mandat del govern progressista i per tant haver-les llevat és un greu incompliment d’este procés”.