• “Mentre aproven ‘encierros’ taurins infantils, no es preocupen per accedir a les ajudes de control colonial felí i apostar pel benestar animal”, denúncia la regidora Gloria Tello.
  • El termini per a presentar sol·licituds acaba el proper 5 d’agost i no hi ha constància que l’Ajuntament de València hi haja participat.
  • L’exregidora de Benestar Animal i coportaveu de Compromís per València exigeix al govern del PP i VOX que l’Ajuntament de València participe en la convocatòria de subvencions aprovada pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

“Sabem que el govern de Catalá és un govern enemic dels animals i que està fent retrocedir a València en l’àmbit del respecte i protecció animalista, però des de Compromís exigim que l’Ajuntament no deixe passar l’oportunitat d’accedir a les ajudes econòmiques que el govern estatal ha aprovat per a ajudar als Ajuntaments en el control de les colònies felines. Una convocatòria d’ajudes de quasi 2 milions d’euros, que cobririen des del 60 fins el 100 % de les despeses de l’actuació municipal, clau per a continuar tot el treball fet en el Benestar Animal durant els darrers mandats”, apunta Tello.

Des del govern de Compromís, asegura la portaveu adjunta del grup municipal, “vam impulsar de manera decidida l’actuació municipal en l’àmbit del control de les colònies felines. En eixe sentit, vam aprovar un nou Pla Colonial Felí l’any 2021, pel qual l’Ajuntament de València ja disposa d’un marc normatiu actualitzat que suposa un avanç en l’elaboració d’un cens de colònies felines existents del municipi, que haurà d’actualitzar-se de manera periòdica, i la intervenció en estes per aconseguir superar un percentatge d’individus esterilitzats de més del 90%”.

Tots estos objectius i tasca feta, valora Tello, “exigeixen d’un treball de continuació per part de l’actual govern que hauria de preocupar-se menys per retornar pràctiques taurines i desfasades a la ciutat i més per aconseguir recursos econòmics a l’Ajuntament per fer front a les seues obligacions en matèria de protecció animal”.

Esta convocatòria per a la sol·licitud de subvencions per al control poblacional de colònies felines s’ha aprovat per Resolució de 31 de maig de 2024 de la Secretaria d’Estat de Drets Socials, per la qual es convoquen subvencions a entitats locals, destinades a millorar i impulsar el control poblacional de colònies felines, corresponent a l’any 2024.

Estes ajudes van destinades a sufragar les despeses que hagen d’afrontar els Ajuntaments durant l’any 2025 en l’execució dels projectes destinats a impulsar el control poblacional de colònies felines mitjançant el mètode ètic de captura, esterilització i retorn (CER) amb l’objecte de facilitar la disminució dels riscos d’extensió de malalties, millorar les condicions de vida i alimentació dels animals que la componen, així com la formació o conscienciació al respecte.