• Fuset sospita que es deu a la intenció d’anar privatitzant La Marina de València

El regidor de Compromís, Pere Fuset, ha lamentat que el regidor de Falles, Santiago Ballester, sense cap explicació pública, haja canviat la ubicació del piromusical de la Gran Fira després que anunciara oficialment el 14 de juny que se celebraria a la Marina, de forma que el canvi s’ha fet posteriorment a la presentació del programa oficial.

Per a Fuset, l’alteració “ens fa sospitar que este tipus d’activitats populars molesten a un equip directiu de La Marina que està caminant cap a la privatització de l’espai. Amb els governs de Joan Ribó la Marina s’havia consolidat com un espai ideal per a espectacles pirotcènics per la seua gran visibilitat i capacitat d’afluència de públic”.

Fuset explica que “poques activitats populars han aconseguit omplir de gent la Marina com el priromusical de l’ara desapareguda Nit a la Mar o les edicions de la mascletà vertical organitzades en Falles”.

Per este motiu, des de Compromís han realitzat una pregunta a la comissió de Cultura, dirigida al regidor del PP Santiago Ballester, responsable del cicle pirotècnic de l’ara denominada com Gran Feria de València.

Finalment, Fuset ha criticat que este “és només un més dels destarifos que estan protagonitzant esta edició de la Gran Fira, que va començar amb la interpretació del Novio de la Muerte en la inauguració, que ha eliminat la presència del valencià per complet i que ha deixat tancats en un magatzem multitud d’elements característics d’esta celebració, com els nanos, els cabuts i altres personatges icònics”.