• Catalá continua sense fer cas al propi servici municipal que alerta al govern de la falta de recursos en un informe intern

 La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha denunciat que Catalá no està atenent les necessitats pressupostàries per fer front a les ajudes d’emergència social.  I és que el propi servici municipal ha determinat que són necessaris uns recursos per a 2024 que no s’estan assignant. És més, en un informe intern del servici de Benestar Social s’adverteix al govern de Catalá que no han posat els diners suficients per cobrir estes ajudes d’emergència, destinades a persones en risc de vulnerabilitat.

El servici va demanar un pressupost per poder assolir les necessitats de 2024 de 9,8 milions, que garantira el pagament de les ajudes previstes. Però el crèdit disponible en estos moments només arriba als 8,5 milions d’euros, una quantitat que no garanteix, les ajudes fins a final d’any. I això, tenint en compte que recentment han fet una modificació de crèdit per posar més diners, perquè amb l’assignació anterior només tenien crèdit per a cobrir find el mes d’agost.

Lucía Beamud ha criticat “el descontrol i la continua improvisació de Catalá en la gestió dels servicis socials, on governa sense planificació i aportant recursos que són clarament insuficients per mantindre les ajudes a les persones que més ho necessiten en la nostra ciutat”, i ha afegit que “de cara a la galeria tot són pregaries a la Mare de Déu dels Desemparats, però els fets són que Catalá està donant l’esquena a les persones més necessitades”.

D’altra banda, Beamud ha criticat que Catalá ha invertit “molt menys” que l’anterior govern de Compromís en estes ajudes d’emergència social, que cobreixen necessitats bàsiques com la manutenció, l’alimentació infantil, la higiene i els deutes de lloguer o de llum, aigua i gas, per evitar el tall de subministrament o desnonaments a persones en situació de vulnerabilitat social.

Concretament, de gener a maig de 2024, l’àrea de servicis socials de Marta Torrado (PP) ha dedicat 2,51 milions mentre que de gener a maig de l’any passat, el govern de Joan Ribó va destinar 4,3 milions.

Per a Beamud, es tracta d’un “autèntic escàndol el desmantellament dels servicis socials que duu a terme el govern de Català”. I ha denunciat que “a tancar albergs, l’assetjament a les persones sense sostre, la prohibició dels repartiments de menjar o l’abandonament de l’atenció als assentaments –que ja no disposen ni d’aigua potable-, ara se suma la retallada del pressupost en ajudes d’emergència social”.