• Compromís presentarà una queixa al Defensor del Pueblo si Catalá vota dilluns a favor de celebrar l’acte taurí destinat als xiquets
  • Robles lamenta que Catalá no tinga paraula i espera que els seus vocals s’bastinguen, com va dir.

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, i la regidora Glòria Tello, han advertit a Catalá que Compromís durà endavant totes les iniciatives possibles per denunciar l’encierro infantil si els representants del PP acaben votant a favor de la seua celebració el pròxim dilluns en la Junta Municipal de Ciutat Vella. A més, han oferit a Catalá canviar l’encierro per una jornada dedicada als menuts de respecte cap als animals.

Robles ha dit que, “de nou, es demostra que la paraula de Catalá no té cap credibilitat, en un primer moment va dir que no li agradava la idea de l’encierro taurí infantil però a l’hora de la veritat torna a plegar-se als desitjos de Vox i ja ha dit que la seua idea és votar a favor perquè isca endavant esta barbaritat de complet adoctrinament infantil”. En tot cas, Robles ha afegit que “des de Compromís esperem que els seus vocals finalment s’abstinguen a la votació i que Català complisca així la promesa que va fer”.

 Compromís ha avisat que, si s’aprova, una de les institucions on duran l’acte serà al Defensor del Pueblo, amb competències en defensa del menor. I no descarten acudir a instàncies superiors per denunciar esta activitat, “que només respon al capritx personal de senyor Barrera, amb el beneplàcit d’una alcaldessa dèbil com és la senyora Catalá”, ha dit Robles.

Per la seua banda, Glòria Tello ha explicat que ja han presentat una moció per a la següent Comissió de l’Ajuntament de València per tal d’oferir una nova oportunitat al govern municipal perquè recapacite en esta qüestió i per oferir una alternativa en positiu: dedicar els recursos que es pensen invertir en fomentar el maltractament animal en fer una Jornada pionera en conscienciació infantil cap al respecte als animals emmarcada en el Dia Internacional de la Infantesa, que se celebra el 20 de novembre.

“La protecció de la infància i l’adolescència ha de ser una de les màximes de qualsevol govern, igual que vetlar per la seguretat ciutadana o fomentar una societat respectuosa amb tots els éssers vius. I pràctiques com esta eduquen en el maltractament i fomenten la violència en les generacions futures. El món civilitzat està moralment obligat a protegir els xiquets, les xiquetes i els adolescents dels provats danys psicològics que produeix presenciar la normalització de la violència i el sadisme en qualsevol de les seues formes, i els espectacles taurins són un clar exemple. València no pot ser una excepció; PP i Vox no ens poden fer una excepció en l’erradicació de la barbàrie”, conclou Tello.

Cal recordar que el Síndic de Greuges ja ha admés a tràmit una queixa de Compromís en la Diputació de València i ha obert una investigació per la Graderia Infantil en la Plaça de bous durant les passades Falles.