• Dels 2,7 milions que tenia assignats l’obra enguany, ha passat a tindre 1 milió i es desconeix quan començaran les obres.
  • Compromís recorda que les obres haurien d’haver començat en 2023 i critica que Catalá no és capaç ni d’executar el que ja tenia preparat per l’anterior govern

 La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha denunciat que Catalá ha retirat més de la meitat del pressupost previst per a enguany del projecte de rehabilitació de la nau 4 de Ribes del Parc Central, on estava previst habilitar un Centre Municipal de Servicis Socials i el segon Centre de Dia per a Joves de la ciutat.

            Concretament, la Nau 4 de Ribes tenia assignats en el pressupost d’enguany un total de 2.691.237 euros, però Catalá ha fet una modificació de crèdit i ha retirat 1.620.000 euros, pel que ara este projecte es queda tan sols en 1.006.664 euros. La retirada d’efectiu d’este projecte ve forçada perquè Catalá no està atenent les necessitats pressupostàries per fer front a les ajudes d’emergència social, com porta denunciant Compromís fa setmanes.

El servici de benestar Social va demanar un pressupost per poder fer front a les necessitats de 2024 de 9,8 milions, que garantira el pagament de les ajudes previstes. Però el crèdit disponible era inferior i sols cobria les necessitats fins al mes d’agost. Ara, el govern municipal ha fet una modificació de crèdit afectant a este projecte “importantíssim per a la ciutat de València”, ha dit Beamud.

Lucía Beamud ha criticat “el descontrol i la continua improvisació de Catalá en la gestió dels servicis socials, on governa sense planificació i aportant recursos que són clarament insuficients per mantindre les ajudes a les persones que més ho necessiten en la nostra ciutat”, i ha afegit que “de cara a la galeria tot són pregaries a la Mare de Déu dels Desemparats, però els fets són que Catalá està donant l’esquena a les persones més necessitades”.

Beamud ha recordat que la regidoria de Servicis Socials gestionada per Compromís els anteriors dos mandats va deixar enllestit el projecte de rehabilitació de la Nau 4 de Ribes al Parc Central, on estava previst habilitar un Centre de Servicis Socials i un Centre de Dia de Joves. La regidora Beamud ha explicat que les obres d’este complex estava previst que començaren en 2023, però Catalá no només no ha fet res, sinó que ara continua llevant recursos a esta actuació.

El centre de servicis socials havia de donar servici a la població de Russafa, de més de 35.000 persones, mentre que el centre de joves estava destinat a ser la segona dotació d’estes característiques de la ciutat. Beamud ha lamentat que “Catalá no és capaç ni d’executar el que ja tenia preparat per l’anterior govern”.

CENTRES DE SERVICIS SOCIALS DE BENICALAP I SAÏDIA

D’altra banda, Beamud ha recordat que les actuacions anunciades recentment per als centres municipals de servicis socials de Benicalap i Saïdia són dos projectes que també va deixar fets l’anterior alcaldia de Compromís, “perquè nosaltres ens vam caracteritzar per descentralitzar l’atenció de benestar social a tots els barris, descongestionant el servici i oferint una millor atenció a la ciutadania. Ara veiem Catalá no s’acaba de creure esta política, ja que duu endavant alguns d’estos projectes, però retarda altres com el de la nau 4 de Ribes”.

Per últim, la regidora valencianista ha criticat que català encara no haja presentat cap projecte propi del seu govern i que només estiga executant tot el que va deixar preparat Joan Ribó durant l’anterior mandat.