· Després de dos mandats amb campanyes anuals ininterrompudes, la campanya de conscienciació contra l’abandonament animal prèvia a l’estiu de l’Ajuntament de València encara no s’ha anunciat.

· Les dades dels centres d’acollida d’animals municipals mostren un descens progressiu de les adopcions d’animals abandonats durant els primers mesos de 2024 (-10%) i un increment de les entrades al Centre d’Animals Abandonats de Benimàmet.

 ‘‘El govern municipal de María José Catalá és un govern enemic dels animals amb qui compartim ciutat. Ja ho va demostrar rebutjant la construcció del nou centre d’acollida d’animals abandonats a la ronda nord (al qual sols li calia l’últim tràmit administratiu) i ara també retarda o elimina la principal campanya de conscienciació ciutadana contra l’abandonament en temporada d’estiu que anava realitzant l’Ajuntament de València des de l’any 2016. Estem ja en juliol i cap campanya s’ha presentat’’ afirma la regidora Gloria Tello.

“Esta campanya periòdica se sumava a les diferents iniciatives i el treball que des de la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València realitzàvem per a potenciar, a curt i a llarg termini, les adopcions i acollides dels animals que cuidem als nostres centres. Ara, el nou govern de PP i VOX, després de fer desaparéixer esta Regidoria, ha decidit abandonar totes les polítiques de protecció i foment del benestar animal. Una decisió sectària que va en direcció contrària a la València oberta, moderna i sensible’’ ha afegit.

“L’estiu és l’època de l’any més crítica quant a l’abandonament d’animals de companyia i les administracions públiques tenen l’obligació de posar en comú tots els recursos necessaris per a reduir l’impacte d’esta problemàtica i, alhora, impulsar les adopcions responsables”, valora Tello. “Per això, instem al govern de Catalá a continuar la nostra acció de conscienciació ciutadana amb campanyes i accions pròpies i a actuar més en pro del respecte cap als animals’’, conclou.

De fet, les dades oficials del centre municipal d’acollida d’animals de Benimàmet mostren un preocupant descens del 10 % del nombre d’adopcions durant el primer quadrimestre de l’any i un increment de les entrades d’animals al centre al primer quadrimestre del 2024 (passant de 98 entrades de gossos i gats en gener, a 114 al mes d’abril).

Durant els governs de Compromís l’Ajuntament de València va consolidar esta iniciativa amb campanyes anuals que comptaven amb imatges gràfiques de dissenyadors i dissenyadores de reconegut prestigi com és el cas de Boke Bazán, Cristina Martín, l’estudi Yinsen, o Yukari Taki o Raúl Belinchón.

Imatge d’una de les campanyes realitzades la passada legislatura, obra de Raúl Belinchón.