· El regidor de Policia Local, Jesús Carbonell, assegura literalment a Grezzi que “la policia no imposa sancions” per a continuar negant les dades oficials de les multes per excés de velocitat que posa o no posa a la ciutat de València.

· Setmanes després de demanar ajuda per a detindre a l’autor d’un greu atropellament a un menor, els agents de Carbonell tornen a demanar ajuda per a identificar a l’autor d’un altre atropellament.

El regidor de Protecció Ciutadana, Jesús Carbonell, va enganyar la setmana passada el Síndic de Greuges amb uns llistats de multes per excés de velocitat de la legislatura passada fent-los passar per dades de l’actual amb la finalitat de negar que porta ocultant les dades oficials dels seus serveis a l’oposició des que va assumir el seu càrrec. Així ho ha denunciat este matí el regidor Giuseppe Grezzi, després de traslladar al propi Síndic l’engany del qual havia sigut víctima.

Accident en l’avinguda de les Tres Creus en gener de 2024. Foto: I.C.-Levante-EMV

No obstant això, malgrat que el regidor ja va denunciar en l’Ajuntament a la pròpia alcaldessa que el seu subordinat negava informació o la proporcionava errònia, Carbonell ha seguit enrocat en la seua opacitat i ha elevat l’estafa fins al Síndic, que haurà de reaccionar ara a l’estafa, mentre Catalá continua emparant al seu regidor. “Què ha d’ocultar la senyora Catalá que permet este comportament propi d’un pinxo d’escola?”, es pregunta Grezzi. I no és per a menys. Com assenyala, “mentre els valencians podem saber quantes entrades s’han venut del concert de Bertín Osborne, que és normal i lògic organitzant-lo l’Ajuntament, Catalá permet a un regidor del mateix govern negar a l’oposició les dades de sancions a infractors que posen en perill la vida de la gent i fins i tot enganyar el Síndic de Greuges. I això que tracten d’ocultar és el que estem tractant d’esbrinar.”

José María Olano, agent de trànsit

Les excuses de Carbonell per a ocultar a Compromís la realitat del treball que realitzen en relació al trànsit els agents de Policia Local al seu càrrec són cada vegada més sorprenents, apunta Grezzi; encara que l’última, subratlla, “frega l’esperpent”. I és que en resposta a l’enèsima sol·licitud de dades sobre sancions realitzades pels seus agents, el regidor Carbonell indica literalment que “la Policia Local de València no imposa sancions, només formula butlletins de denúncia, qüestió esta que ja hauria de saber. Per tant per a conéixer les sancions del tipus que siga ha de dirigir-se al Servei de Procediment Sancionador”.

El regidor de Policia Local i Trànsit del PP, Jesús Carbonell, en una foto recent.

“Segons Carbonell, qui ordena què es multa o no i a qui se li fa complir la llei o se li fa els ulls grossos és el regidor José María Olano, i els encarregats de sancionar no són els agents de policia al carrer sinó els funcionaris del servei de Procediment Sancionador des dels seus despatxos a l’Ajuntament. La veritat és que això explicaria per què els infractors de trànsit campen a plaer a València i per què és cada vegada més fàcil ser víctima d’un atropellament a la ciutat”, resumeix Grezzi.

La Policia torna a demanar ajuda després d’un l’altre atropellament

Tota esta ocultació d’informació es produeix setmanes després de l’atropellament a un menor en la ronda nord per un conductor de cotxe que circulava per damunt dels límits de velocitat i es va saltar un semàfor; atropellament després del qual —com va certificar Compromís— el govern de María José Catalá no va realitzar cap acció especial per a tractar d’atallar l’elevat grau d’incompliment dels límits de velocitat i la inseguretat viària que diàriament pateixen i denuncien els veïns de la ciutat.

Al contrari, com a denúncia Grezzi, “l’única novetat en relació als atropellaments a la ciutat va ser una nova petició de la Policia Local per a tractar d’identificar a l’autor d’un altre atropellament greu, aquesta vegada en l’Avinguda Llevant O.D.”, molt prop de la zona del sinistre anterior. “És terrible, perquè de nou tenim a la Policia Local —ja no sabem si sota el comandament de Carbonell o d’Olano— perseguint a algú que se’ls ha escapat i amb el mal ja fet, en lloc de fer un treball preventiu i evitant que els accidents es produïsquen i ningú patisca danys”, resumeix el que fora regidor de Mobilitat Sostenible.

“La inseguretat viària a València és un problema de primer ordre i la passivitat policial del PP i l’increment del trànsit que s’està generant per la nefasta gestió de Catalá i Carbonell l’agreujaran més encara. Des de Compromís portem mesos denunciant-ho, mentre Catalá i els seus bolquen els seus esforços més a ocultar-ho que a remeiar-ho. Esperem que rectifiquen en breu abans que hagem de lamentar una nova desgràcia”, conclou Grezzi.