Papi Robles
Papi Robles

La portaveu de Compromís, Papi Robles, aposta per dialogar amb el veïnat i trobar solucions col·lectives. “Solucions valentes perquè les mesures de Catalá són clarament insuficients”. Per això, Robles considera “fonamental” topar els preus “desorbitats” del lloguer.

Compromís continua a Russafa amb els actes de la campanya “Que no te tiren”, que està recorrent els barris de València per abordar amb els veïns i veïnes els problemes que estan trobant pel que fa a l’accés a la vivenda i la proliferació descontrolada dels apartaments turístics, molts d’ells en situació irregular. La portaveu de Compromís per València, Papi Robles, ha assegurat que “les entitats veïnals estan llançant des de fa temps un crit d’alerta, però tenim uns governs a l’Ajuntament i a la Generalitat que no volen escoltar la ciutadania. Davant d’esta desgana i desídia que demostren Catalá i Mazón respecte d’un dels principals problemes que afecta a la nostra ciutat, des de Compromís busquem
solucions de la mà del veïnat i posem a disposició de la ciutadania recursos per facilitar esta recerca de solucions i que puguen denunciar les irregularitats que estan provocant pujades desorbitades en els preus de la vivenda i estan ofegant els nostres barris.” Robles ha explicat que “l’acció política de Compromís es caracteritza per xafar carrer, i per això hui venim a Russafa, on fem un acte obert a tota la ciutadania, que se suma al que
ja vam fer a la Saïdia, i als que farem les pròximes setmanes en altres barris”. De fet, l’acte ha comptat amb la participació en el debat de l’associació de veïns i veïnes de la Roqueta, que ha posat de manifest la situació que pateixen al seu barri.

acteRussafaQuenotetiren

MÉS DE 2.000 DENÚNCIES
D’altra banda, Robles ha fet balanç del primer mes del llançament per part de Compromís del web quenotetiren.com, una ferramenta pionera a l’Estat que ja ha tingut milers de visites i ha registrat més de 2.000 denúncies de possibles apartaments turístics a València per part dels usuaris i usuàries. A més, al web es facilita informació al voltant de la problemàtica de l’accés a la vivenda en la ciutat, les causes i també propostes de solucions. Respecte a estes solucions, Papi Robles afirma que cal anar més enllà del que ha fet fins ara Catalá i que “s’han sumar altres propostes com ara desenvolupar un Pla per a restringir de manera dràstica els apartaments turístics amb: un règim sancionador, un registre obligatori i una taxa progressiva per als propietaris”. Robles també s’ha referit a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana i mesures per rebaixar el preu del lloguer, entre altres amb la declaració de València com a ciutat tensionada “que vam tramitar des del govern de Joan Ribó però que tant Catalá com Mazón en la Generalitat tenen amagada en un calaix”.