La portaveu de Compromís per València Papi Robles veu amb preocupació l’actitud de Catalá de revertir tot allò que va fer el govern de Joan Ribó per als barris. Per això, la coalició valencianista presenta una moció al Ple municipal amb propostes treballades amb les entitats veïnals per impulsar la millora de Natzaret.

“Natzaret, un barri que històricament ha sigut maltractat pels governs de la dreta en la nostra ciutat, mereix recuperar la dignitat”, així ha justificat la portaveu de Compromís per València Papi Robles la moció que presenta al pròxim Ple municipal i que espera que obtinga un suport majoritari de tots els grups. Robles ha lamentat que “la ciutat ha tractat moltes vegades a la seua façana marítima sense l’estima i cura que es mereix i el cas de Natzaret, a l’igual que el del Cabanyal, són exemples d’este maltractament i d’una obsessió depredadora dels governs de la dreta”.

La portaveu de Compromís ha recordat com el barri de Natzaret va quedar encapsulat i abandonat per diversos elements: l’ampliació del port de València que va arrasar completament el litoral sud de la ciutat i va fer desaparéixer una platja sencera, la de Benimar, també es va envoltar per un polígon, la ZAL, i es va rematar amb una autopista pel sud-oest i l’antic llit del Túria pel nord deixant aigua estancada i problemes de salubritat. Una càpsula que ha deixat el barri en una complexa situació a nivell de comunicació amb la resta de la ciutat, que ha derivat en efectes socioeconòmics i de desenvolupament de recursos públics en comparació a altres barris marítims.

Papi Robles ha posat en valor que l’Ajuntament encapçalat per l’alcalde de Compromís, Joan Ribó, va avançar en reconciliar Natzaret amb la resta de la ciutat, encetant treballs de reversió i millora de la mà de les entitats veïnat com ara amb l’arribada de la línia 10 del tramvia o el projecte del Parc de Desembocadura. “És obligació d’este Ajuntament preservar i continuar amb l’herència rebuda contribuint a la millora de la qualitat de vida d’esta ciutat i dels seus ciutadans. Per això, veiem amb preocupació com la senyora Catalá encara no ha efectuat ni una sola obra de millora del barri. De moment, ha fet tot el contrari, brindar junt amb el ministre de transports socialista per l’ampliació del port amb la consegüent contaminació i el perjudici per a totes les veïnes i veïns de la façana marítima de València”.

Robles explica que “des de Compromís fem una proposta molt completa per al barri de Natzaret, hem intentat arreplegar totes aquelles demandes que ens han traslladat els veïns i veïnes i entenem que qualsevol persona que vulga treballar per millorar els seus barris acceptaria estes propostes, per tant creguem que és una moció que pot ser aprovada per una majoria del Ple municipal. Volem construir la nostra ciutat de manera propositiva dialogant i barri a barri”.

Una moció per a la recuperació de Natzaret

En la seua moció, Compromís proposa d’una banda impulsar i agilitzar la construcció del Parc de Desembocadura com a obra prioritària per a la ciutat, i descontaminar el final de la desembocadura del riu Túria. També desenvolupar la construcció de vivenda pública a les parcel·les municipals dels carrers Fernando Morais, camí de la Punta de la Mar i carrer Moreres número 21, per tal de garantir habitatges públics assequibles al barri i continuar tancant els forats urbanístics restants.

A més, demana millorar el manteniment dels ponts de Drassanes i del Cuc de llum, així com urbanitzar l’entorn i els accessos de la futura Ciutat Esportiva del Llevant, i exigir al port i al Llevant UD un manteniment adequat de la zona que està veient-se greument degradada. Sobre les connexions, Compromís proposa instar a la Generalitat a treure a exposició pública l’ampliació de la línia 10 de FGV pel pont de les Drassanes, connectant amb les línies L6 i L8 i amb les cotxeres de l’avinguda dels Tarongers, desmantellant les cotxeres provisionals de Moreres per a l’any 2025. I pel que fa a les dotacions públiques, la coalició valencianista insta a la Generalitat a executar la construcció de l’IES Moreres, dins del Pla Edificant, i un centre de dia per a persones majors a la parcel·la dels carrers Adolfo de Azcárraga i Barraques del Figuero. Així mateix, impulsar l’expedient d’immatriculació de l’Estacioneta de Natzaret en favor de l’Ajuntament de València i reclamar la propietat municipal de les parcel·les sense ús portuari per a desenvolupament d’equipaments al barri.

Soterrament de les vies de Serrería

Respecte al soterrament del túnel ferroviari de Serrería, la portaveu de Compromís per València Papi Robles ha instat a Catalá a que deixe de fer grans titulars i es pose a treballar. “Açò no es pot convertir en una lluita partidista entre el PP i el PSOE. Tant l’alcaldessa de la ciutat de València com el president del Govern tenen l’obligació de soterrar estes vies. I no només pel deute històric que tenen amb el barri de Natzaret sinó per tota la ciutat. Estem veient com en altres ciutats no costa res soterrar unes vies de tren, i en València sembla que això com un miracle. Per tant, la senyora Catalá i el senyor Pedro Sánchez han de deixar de barallar-se públicament i posar-se a gestionar”. Però, a més, Robles ha llançat un advertiment: “el soterrament de les vies ha d’arribar fins l’autovia del Saler perquè allò que s’ha d’aconseguir és tornar a cosir el barri de Natzaret amb el poble de La Punta perquè este és un dels principals objectius d’esta reivindicació i no es pot abandonar”.