·        Ferran Puchades afirma que les obres estan paralitzades des de fa mes i mig

·         L’execució fins a l’abril als mercats només era del 4,3%.

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Ferran Puchades, ha criticat que ha passat ja un any des que el govern de Catalá va acordar la urgència en l’expedient de les obres de reparació del mercat de Rojas Clemente, el projecte d’execució i direcció d’obres del qual ja estava preparat per l’anterior govern de Compromís, i a hores d’ara el mercat continua amb les obres inacabades. I el que és més greu encara, duen un mes i mig paralitzades.

La declaració d’urgència havia de suposar la reducció a la meitat dels terminis legals però la realitat ha sigut ben diferent. “La nefasta gestió que està fent el govern de Catalá i Vox dels mercats municipals s’ha visibilitzat en Rojas Clemente”, ha dit Puchades, qui ha explicat que fins octubre no es va acordar la proposta per a contractar l’execució de l’obra i fins gener no es va formalitzar l’adjudicació de les obres. “Tot un disbarat que ens ha portat a esta situació, amb el mercat empantanat per unes obres durant més d’un any”.

Per al regidor Puchades, “la situació d’estes obres posen sobre la taula la manifesta incapacitat de gestió del govern de la senyora Catalá que té molta facilitat per denunciar l’herència rebuda però a l’hora de posar-se a treballar no es trau la faena de les mans.”

Durant el seu mandat a 2023, la nova regidoria de Comerç no va adjudicar més que alguns contractes menors, tots ells redactats sota el mandat de l’alcalde Ribó i al primer semestre de 2024 només ha adjudicat el contracte referit a les obres de Rojas Clemente, set mesos després d’haver-lo declarat d’urgència, i uns pocs més contractes menors.

Per a Puchades, “vorem quin és el grau d’execució del primer semestre perquè fins abril, només era del 4’3%. El senyor Ballester com tot el govern de Catalá té molta facilitat per criticar però els fets són tossuts i estan demostrant que són els pitjors gestors dels recursos públics.”