El Síndic de Greuges admet la petició d’empara de Compromís davant la reiterada ocultació d’informació per part del govern del PP en relació al treball realitzat o no pel seu govern per a perseguir els infractors de trànsit.

A preguntes de Giuseppe Grezzi, sobre la reacció policial del regidor de Trànsit i Protecció Ciutadana, Jesús Carbonell, al greu atropellament d’un menor per un infractor de velocitat en una de les avingudes de la ciutat, el govern municipal ha confirmat que no va intensificar la vigilància als infractors de trànsit i segueixen “obsessionats amb perseguir els usuaris de VMP mentre deixen campar a pler als qui incompleixen les normes amb vehicles amb capacitat de matar”.

Així ho ha traslladat el regidor valencianista als mitjans de comunicació després que Carbonell, com a resposta a la curiositat de Compromís per conéixer la reacció del govern municipal a l’atropellament causat per un dels milers de cotxes i motos que diàriament circulen per la ciutat incomplint les normes de circulació amb total impunitat, començara indicant que en els controls que realitza la Policia sota la seua direcció “únicament l’1% dels vehicles de motor van ser mereixedors de denúncia administrativa, mentre que el percentatge de VMP que circulaven superant els límits de velocitat ascendia al 25%”.

Subratllada el que li interessava i que no tenia res a vore amb l’objecte de la pregunta, Carbonell va procedir de nou a negar la informació sol·licitada dels controls de velocitat realitzats en 23 dels carrers i avingudes més importants de la ciutat i en les quals el veïnat observa i pateix a més cotxes i motos infringint notablement els límits de velocitat. De fet, Carbonell només dona una relació de ‘controls de trànsit’ que ascendeix a un total de 39, “entre els quals es troben els de velocitat” indica ja sense especificar.

“Després de l’atropellament del xiquet, segons estes dades, el PP podria haver fet 38 controls de velocitat o un només, no ens ho indiquen malgrat saber-ho. Això sí, li preguntem per 23 carrers i avingudes i confirmen actuacions només en 9 d’elles. En Primat Reig, Ángel Guimerá, Tres Forques, Sant Vicent Màrtir o en tot el Passeig de l’Albereda, per citar només cinc exemples, no van fer ni un sol control. I en altres com l’Avinguda del Port, on hi ha hagut tants accidents amb víctimes mortals i greus per atropellament que és impossible obviar la perillositat, potser un. O cap, perquè igual es van posar a vigilar patinets. És una vergonya absoluta i la senyora Catalá hauria de destituir immediatament el regidor Carbonell, que cada dia dona més mostres de no estar a l’altura de les responsabilitats que ocupa”.

Fragment de la resposta donada pel regidor Carbonell evidenciant la manca de controls de velocitat a la ciutat, fins i tot els dies posteriors a l’atropellament del menor.

El PP, descriu Grezzi, “continua ocultant-nos —i per tant ocultant a la ciutadania— les dades reals del treball que ordena fer a la Policia Local”. Compromís, afig, “hem demanat empara al Síndic de Greuges, que precisament esta setmana ha admés les nostres denúncies, que ampliarem amb esta nova negació d’informació”, que a més de no respondre a la pregunta de la quantitat de controls realitzats, també nega la quantitat de multes imposades en ells, i que a la vista de la vaguetat i l’escassetat de dades aportades, podria ser pròxima a zero.

“És comprensible que oculten les dades”, conclou Grezzi, “perquè deixen en evidència la complicitat del PP amb els infractors. Perquè posen de manifest que, si se circula incomplint els límits de velocitat a València, si se circula i aparca amb moto i cotxe per les voreres, si hi ha accidents greus, és per l’absoluta i total connivència del PP amb els infractors. Perquè no fan res, absolutament res perquè esta ciutat siga segura per a la gran majoria dels seus habitants, fins i tot immediatament després que s’haja produït un greu atropellament que ha commocionat i sensibilitzat a la ciutat. Un fet que, per dur que semble, cal dir i denunciar ben alt, perquè si no ens fa tan responsables de qualsevol futur accident com ho és hui dia María José Catalá”.

Donada la gravetat de l’actuació municipal que posen de manifest estes dades, Compromís les ha facilitat a entitats defensores de la seguretat viària com a Stop Accidentes perquè siguen coneixedores d’elles i emprenguen per la seua part les mesures que consideren oportunes.