El regidor Giuseppe Grezzi confirma amb dades facilitades per l’Ajuntament com els agents sota el comandament del PP només sancionen als infractors previ avís per a deixar de multar immediatament després d’acabar les seues ‘campanyes’.

El PP passa d’imposar centenars de multes al dia durant les seues “campanyes” a no sancionar a ningú pel mateix concepte amb una setmana de diferència.

La formació valencianista exigeix a Catalá fer complir l’ordenança de Mobilitat i deixar de tractar de convertir València en una ciutat “insegura i amb un trànsit tercermundista”.

La pràctica impunitat dels infractors torna a la ciutat immediatament després del final de cadascuna de les campanyes de trànsit específiques organitzades pel govern municipal. Així ho han acreditat de nou les dades facilitades pel propi regidor de Policia, Jesús Carbonell, a preguntes de Compromís sobre la quantitat de sancions imposades als vehicles privats que fan un ús no autoritzat del carril EMT-Taxi.

En ells es pot comprovar com, en els dies immediatament posteriors a aquells en els quals el govern municipal va ordenar als agents de Policia fer complir en concret les normes que protegeixen l’ús exclusiu del carril EMT-Taxi a este transport públic i sancionar als infractors, els agents van tornar a les ordres prèvies deixant pràcticament de sancionar unes infraccions que es continuaven produint “amb la mateixa o major intensitat, atés que el regidor avisa sempre de quan es multa una determinada infracció i quan, com a màxim, es permet als agents reprendre oralment als infractors”, adverteix Grezzi, ex titular de Mobilitat Sostenible.

En concret, després que Carbonell presumira del nombre de sancions de la seua “campanya” contra l’ús irregular del carril bus va ascendir a poc més de 1.000 en 11 dies malgrat l’elevadíssim incompliment de l’ordenança en eixe sentit, els agents a les seues ordres només van imposar un total de 28 multes pel mateix concepte en el mateix període temps de les dues setmanes immediatament posteriors. Però malgrat lo cridaner de les xifres, Carbonell tracta de justificar-se en la seua resposta a Compromís. “Estes dades posen de manifest l’efectivitat de la campanya desenvolupada per a sensibilitzar sobre els perjudicis que provoca en el transport públic l’ocupació no autoritzada del carril bus-taxi” gosa indicar el regidor de Policia i Trànsit del PP al costat del quadre de sancions que acredita que, des que va acabar la seua ‘campanya’, els seus agents hi ha dies que no posen ni una sola multa a la ciutat als centenars de cotxes i motos que circulen i estacionen en els carrils EMT-Taxi en tot moment.

Quadre facilitat pel regidor Carbonell amb totes les multes a infractors als carrils EMT-Taxi de la ciutat en 17 dies. Només 28 en tota la ciutat.

“Que no multen a ningú no vol dir que no hi hagen infraccions. Al contrari, cada vegada n’hi ha més. Però Carbonell i Catalá intenten diàriament prendre el pèl a periodistes i ciutadans amb estes campanyetes, encara que no enganyen més que a aquells que es deixen enganyar, perquè les xifres i els resultats de la seua política populista i buida de contingut salten a la vista”, comenta Giuseppe Grezzi, que just en concloure l’esta última campanya va certificar com, en molts carrils bus en els quals la conflictivitat i perillositat per a usuaris del transport públic per culpa dels infractors, les infraccions es continuaven produint. En canvi, en les dades aportades per Carbonell, els seus agents només van posar 28 multes en 17 dies, i amb curiositats com que 7 d’elles es van posar un diumenge en el mateix carrer de Torrefiel, mentre que no es va posar ni una sola multa en els punts negres d’esta infracció denunciats sistemàticament pels conductors d’EMT com Ferran El Catòlic, Comte de Trénor o Jacinto Benavente, per posar només tres exemples (en unes altres, com el carrer Colón, en el qual les infraccions són continuades, només una).

“Si no parlàrem d’unes polítiques que posen en risc la seguretat viària i la vida de les persones, potser la desvergonya del regidor Carbonell podria fer gràcia a alguns sectors més ultres, però del que parlem és de la vida de les persones i de les mesures que prenem per a protegir-les, i que el regidor de Policia es burle de la llei i de la ciutadania amb estes campanyes no fa gràcia a absolutament ningú amb trellat”, adverteix Grezzi. Per això, des de Compromís reclama una vegada més a l’alcaldessa Catalá que prenga cartes en l’assumpte, detinga la política de campanyes aïllades i fallides de sancions de trànsit i realitze “un control constant, rigorós i continuat de les infraccions de trànsit, perquè la ciutat mantinga la senda de millora de les dues passades legislatures i no retrocedisca cap al model de trànsit contaminant i perills propi de capitals tercermundistes impulsat pel seu govern en l’últim any”.