·        El govern tomba la moció de Compromís per a incorporar per escrit este compromís, després que l’única garantia oferida siguera, en paraules del Portaveu Juan Carlos Caballero, “el compromís de Catalá com a dona i com a mare per a incloure la puntuació a les víctimes de violència de gènere”.

La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Eva Coscollà, ha presentat una moció a comissió municipal perquè el govern de Catalá es comprometa per escrit a incloure la baremació d’acció positiva en favor de les dones i de les dones víctimes de violència de gènere en cada procés d’ocupació que s’impulsa des de l’Ajuntament de València, però el govern de Catalá l’ha rebutjat.

            Coscollà ha dit que es tractava d’una moció que donava resposta al portaveu del govern, Juan Carlos Caballero (PP), que va fiar la inclusió d’esta puntuació al fet que “Catalá és una dona i és mare” motius que des de Compromís creuen que “no són cap garantia ni suficients” i per això havien presentat la moció, “per a que el compromís quedara estipulat negre sobre blanc”. Però, tal i com explica Coscollà “desgraciadament açò no pinta gens bé i demostra que Catalá, lluny de liderar l’Ajuntament, és una alcaldessa dèbil que deixa les regnes de la corporació a Vox”.

            Per a Coscollà, “les polítiques antifeministes de Catalá i Vox tenen conseqüències greus per garantir les eixides laborals de les dones víctimes de violència masclista; l’alcaldessa Catalá i la regidora d’Igualtat es desentenen i miren cap a un altre costat i abandonen les dones que precisament més ho necessiten”.

Per últim, els valencianistes consideren que “és totalment inadmissible que la fundació municipal València Activa elimine els punts que rebien les dones per tindre més possibilitats de trobar faena i deixar enrere el terrorisme masclista”.