• Pere Fuset: “Les 2.000 queixes registrades en pocs dies a la web de Compromís ens animen a seguir exercint una tasca que PP i VOX no volen agilitzar”.
Compromís per València ha presentat una moció en comissió per tal d’habilitar en el sistema de comunicació d’incidències de la web municipal i l’appValència les opcions que permeten a la ciutadania comunicar de manera àgil l’existència de possibles apartaments turístics il·legals i obres sense llicència, que el govern de Catalá ha rebutjat. Al mateix temps, el regidor Pere Fuset, que ha proposat la iniciativa, demanava possibilitar que estes comunicacions arriben als servicis responsables per a la seua anàlisi, verificació i actuació en cas necessari. A més de permetre la traçabilitat de la comunicació per conèixer de manera actualitzada la possible resolució de la incidència.
El regidor valencianista Pere Fuset ha dit que “amb la campanya que ha posat en marxa Compromís queda demostrat que hi ha un gran interés ciutadà per denunciar aquells apartaments il·legals que hui dia s’estan estenent per tota València. Per això, hem demanat a l’Ajuntament que incloga esta possibilitat en l’app i la web municipal per tal que, de la mateixa manera que es pot comunicar quan hi ha un fanal apagat o una rajola trencada, la gent puga comunicar de manera àgil l’existència d’estos apartaments il·legals i que l’Ajuntament puga actuar ràpidament”. Per això, segons detalla Fuset “és incomprensible que el govern es negue a una proposta de sentit comú com esta”.
De fet, Fuset explica que la facilitat tecnològica i la utilitat per al veïnat d’estes ferramentes informàtiques, per reportar incidències i fer seguiment, contrasta amb la complexitat que troba la ciutadania per a traslladar comunicacions relatives a possibles actuacions urbanístiques sense llicència o apartaments turístics fora de la legalitat que manquen de llicència. “Este últim aspecte és especialment preocupant, entre moltes altres coses, pels efectes que estos apartaments turístics il·legals exerceixen sobre el preu de la vivenda, però també sobre altres qüestions com la convivència, el comerç local o fins i tot el propi turisme de qualitat. Una problemàtica que confirmen els propis tècnics municipals en la documentació relativa a la moratòria sobre apartaments turístics que, després que Compromís proposara en diverses ocasions, es va acabar aprovant per unanimitat de tots els grups al ple de maig de l’Ajuntament de València”, explica el regidor.
Pere Fuset posa en valor que l’AppValència i la web municipal s’han consolidat com un sistema de comunicació ciutadà d’incidències molt útil que permet als seus usuaris cooperar amb l’administració local en la millora contínua de la ciutat, “de manera senzilla i àgil, el veïnat es converteix en protagonista del control de qualitat de la ciutat aprofitant la comunicació bidireccional que permeten unes tecnologies cada vegada més esteses en el conjunt de la societat. La seua senzillesa i eficiència ha fet que el seu ús siga cada vegada més popular. Amb milers d’incidències enviades cada any i uns elevats índex d’incidències solventades”.