La portaveu de Compromís per València Papi Robles lamenta que amb este govern del PP i Vox “la ciutat ha tornat al mapa de la vergonya: obrint noticiaris pels seus disbarats, eixides de to, teories de la conspiració, polítiques contra els col·lectius vulnerables, polítiques contra els veïns, etc.”. Davant un panorama que ha qualificat de “desolador”, Robles ofereix Compromís com “l’alternativa seriosa, responsable i valenta, perquè València es mereix un govern millor” i assegura que “anem a continuar fent una oposició contundent però propositiva”.

“Catalá està provocant que, com ja va passar fa molts anys, la ciutadania senta vergonya quan es parla de València” este és el balanç que fa Compromís del primer any de govern del PP i Vox encapçalat per María José Catalá com alcaldessa. I és que per a la formació valencianista ha sigut un any de disbarats i de retrocessos.

Papi Robles ha posat el focus en que “coincidint amb la Capitalitat Verda Europea hem assistit a coses com que un regidor ha negat el canvi climàtic en una conferència davant la comunitat científica. També hem patit la pitjor onada d’incendis forestals en la Devesa i hem assistit a la utilització de l’Albufera com a arma política quan en realitat l’han abandonat com ho demostra l’ampliació del Port”. A més, ha destacat la “pensaeta” de tots els projectes verds i de peatonalització de la ciutat “per l’obsessió de Catalá amb els cotxes” com ara: el manteniment del túnel i, per tant, de l’autopista urbana en Pérez Galdós; la paralització de la remodelació de l’Avinguda del Port, la creació del bulevard verd García Lorca o Guillem de Castro; la reversió del carrer Colón o de la superilla de la Petxina “per tornar a convertir este espai en un aparcament”.

La portaveu de Compromís considera que “Catalá ha posat el seu sectarisme per davant de l’interés general i ha decidit no regular problemàtiques tan urgents com el preu de la vivenda o la turistificació massiva dels nostres barris. Fins al punt que s’han vist obligats per la pressió social a aprovar una moratòria que arriba tard i mal. Esta alcaldessa no té cap sensibilitat pel patiment de les persones i famílies que s’estan veient expulsades de la ciutat per la pujada de preus. Com vam dir fa temps, Catalá mira València amb ulls de turista i no amb ulls de veïna”.

D’altra banda, Papi Robles ha lamentat que “durant este any hem assistit horroritzades al retrocés en drets i llibertats veient com es carregaven les polítiques per fomentar el treball entre les dones en la Fundació València Activa mentre cantaven el Viva Espanya. També com es manté en el govern a una regidora que es dedica a insultar i proferir discursos racistes i d’odi des de les seues xarxes socials. Discursos que per cert, a instància de Compromís, la fiscalia està investigant. O la batalla declarada per Catalá a les entitats LGTBI amb motiu dels Gay Games i del Dia de l’Orgull i la utilització partidista del ban municipal en el poble del Palmar”.

Per últim, la portaveu de Compromís ha mostrat la seua preocupació perquè “s’han disparat els problemes de convivència i d’inseguretat en la ciutat”. A més, Papi Robles assenyala que “hi ha una estratègia premeditada de retallar recursos i ajudes a les famílies més vulnerables a les que després es persegueix quan es queden al carrer, tancant albergs, retallant subvencions. Cosa que està fent augmentar el número de persones sense sostre, que ara a més de sense sostre són persones sense ajuda i sense assistència de cap tipus.

I tot això òbviament ajuda a tensionar la convivència, provoca focus de pobresa i desesperació”.

Per tot això, Robles considera que “si fa uns anys València va ser qualificada com la millor ciutat del món per a viure ara està obrint noticiaris per disbarats, eixides de to, teories de la conspiració, polítiques contra els col·lectius vulnerables, polítiques contra els veïns”.  La portaveu de Compromís acusa a Catalá d’estar dirigint “un circ i de desplegar amb tota impunitat polítiques d’extrema dreta i destarifades a València amb seus aliats de Vox”.

“Des de Compromís pensem simplement que València i els valencians i valencianes no es mereixen això” conclou Papi Robles qui ha volgut llançar el missatge a la ciutadania de que “som una alternativa seriosa, responsable i valenta a este circ polític de disbarats i retrocessos”. La portaveu de la formació valencianista assegura que “Compromís som l’alternativa a que ens governen conspiranoics, a que ens facen passar vergonya, a una alcaldessa feble i que diu moltes paraules grandiloqüents però que després de forment ni un gra” i assenyala que “anem a continuar fent una oposició contundent però propositiva”.