Compromís per València insta a la resta de partits a defensar els interessos de la ciutat i dels veïns i veïnes. La portaveu de la formació valencianista Papi Robles fa una crida a PSOE, PP i Vox, que són els qui estan impulsant esta ampliació, a “que rectifiquen i es desmarquen d’unes obres que suposaran la desaparició de l’Albufera i de part de les nostres platges, a més de posar en perill la salut i el benestar de la ciutadania”. També Robles recorda les pèrdues econòmiques i de llocs de treball que es derivaran de tot això.

 “Compromís no volem tindre l’exclusiva de ser els únics que ens preocupem per València. El futur de la ciutat, el llegat que deixarem a les futures generacions i que patirem nosaltres mateixes, perquè les conseqüències de tot això les patirem immediatament en el moment en què comencen les obres i són massa importants perquè es faça una batalla partidista”. Així ha destacat Papi Robles, portaveu de Compromís per València, el motiu pel qual la formació participarà demà divendres a la manifestació convocada per la Comissió Ciutat-Port i convida a la resta de formacions que facen el mateix i rectifiquen les seues decisions i vots en totes les administracions “per protegir el futur de la ciutat”.

Robles considera “irresponsable que PSOE i PP continuen posant el negoci i els interessos d’algunes corporacions per davant del benestar i el futur de tota una ciutat. Estes multinacionals, vinguen de Suïssa, de la Xina o tinguen despatx en el mateix port, no estan pensant en les conseqüències d’esta ampliació que tots els experts han coincidit en assenyalar, l’eliminació de l’Albufera i del nostre litoral així com el sacrifici del funcionament de tota la ciutat. Són les administracions i els representants polítics els qui ens hem de posicionar al costat del veïnat”. Per això, la portaveu de Compromís ha considerat especialment molt greu que “des del govern de l’Estat, el PSOE insistisca a continuar endavant amb esta ampliació malgrat tots els entrebancs que estan posant els tribunals. Saben perfectament que és il·legal allò que estan fent i encara això continuen endavant per tal que després no es puga desfer esta obra. La seua bandera de l’ecologisme no se la creu ningú”.

D’altra banda, Papi Robles ha assenyalat que “ens crida molt l’atenció l’anunci que està fent la senyora Catalá sobre la limitació de creuers que ja està limitat per la pròpia infraestructura del port de València. Sembla que en campanya electoral vol ser l’abanderada en contra del turisme quan és tot el contrari”.

Robles ha destacat que “Compromís ens mantindrem ferms en la defensa dels interessos de la ciutat i demà estarem amb els veïns i veïnes diguent no a l’ampliació del port i defensant el nostre llegat, el seu present i el seu futur”. Per això, ha anunciat el suport de la formació valencianista a la manifestació organitzada per la Comissió Ciutat-Port i ha denunciat la censura que ha patit esta convocatòria per part de l’alcaldessa Catalá que ha vetat una campanya ja pagada per este col·lectiu veïnal en els autobusos de l’EMT.

La manifestació organitzada per la Comissió Ciutat-Port, que integra col·lectius veïnals, ecologistes i sindicals de la zona de València i la seua àrea metropolitana, tindrà lloc demà divendres 31 de maig a partir de les 18.30 des de l’Albereda.