El regidor de Compromís i ex titular de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, confirma que el PP no ha sol·licitat ni disposa de cap informe dels tècnics de l’EMT per a avalar la seua decisió que les línies C3 (les antigues 89 i 90, les més usades de la ciutat) circulen sense disposar del carril exclusiu per Pérez Galdós i Giorgeta.

Així ho ha confirmat el propi govern municipal en ignorar la petició de Compromís del preceptiu informe d’EMT sobre les conseqüències de l’impacte que tindria eixa ocurrència ja anunciada. Com a resposta, en lloc d’entregar l’informe corresponent, el PP ha improvisat una taula de dades sobre les conseqüències a curtíssim termini que tindria per al trànsit privat que se li reduïra algun carril de circulació.

Cal recordar que, amb l’objectiu d’eliminar el projecte de renaturalització de Pérez Galdós del govern de Joan Ribó i mantindre el mateix trànsit que existeix en l’actualitat, però al mateix temps augmentar mínimament les voreres, l’única eixida que li va quedar al regidor de trànsit del Partit Popular, a més de mantindre el túnel, va ser sacrificar el transport públic. Per a això el seu projecte suprimeix els seus dos carrils de circulació exclusiva, penalitzant el funcionament de les línies més potents i utilitzades de la ciutat —la C3 en tots dos sentits— que es mesclarien amb l’intens trànsit que Carbonell pretén mantindre en esta autopista urbana.

“Una decisió així és un atac contra el transport públic, i cap tècnic de l’EMT l’avalaria. Per això una vegada més el PP ha pres la seua decisió sense comptar amb cap informe tècnic. Deien que vindrien a posar ordre i a fer tot amb informes i, ja veuen, el que han dut és caos i decisions personals i unilaterals”, resumeix Grezzi. Per al regidor valencianista, esta revelació és “la gota que fa vessar el got en una operació, la de boicotejar i paralitzar la renaturalització de Pérez Galdós, que evidencia la vertadera cara de María José Catalá i el seu govern: un executiu amb mesures arcaiques i maneres tercermundistes que en solo uns mesos està fent retrocedir a la ciutat dècades”.

La decisió de suprimir els carrils EMT-Taxi en Pérez Galdós i Giorgeta, afectarà la línia 64 i especialment a les línies C3, les més utilitzades de la ciutat per la seua freqüència i regularitat actual. La decisió que els autobusos d’EMT hauran de compartir itinerari amb el trànsit lliure total (el que provocarà constants interrupcions més enllà de les parades) durant pràcticament un quart del seu recorregut, afectarà el funcionament integral de tota la línia i les vides de les seues desenes de milers d’usuaris.

Finalment cal indicar que la taula de dades oferida pel PP per a tractar de dissimular l’absència de l’informe d’EMT, manca de validesa per a analitzar les conseqüències a llarg termini de la supressió de carrils de trànsit privat. “Com ja va quedar acreditat en la mateixa avinguda de Pérez Galdós, el trànsit s’adapta a la reducció de carrils reduint-se. Quan suprimírem dos carrils fa dos anys van desaparéixer 20.000 vehicles diaris, que no es van traslladar als carrers limítrofs. I suprimint el túnel i dos carrils més, haurien desaparegut moltíssims més, i tindríem ja un carrer en lloc d’una autopista. La decisió del PP que els veïns suporten fums i sorolls és exclusivament política i és el PP el que els condemna”, conclou Grezzi.