·         Catalá justifica en un informe municipal la seua decisió per considerar “innecessaris” els 50 tallers de sensibilització sobre solidaritat i consum responsable.

·         Lucía Beamud (Compromís) cirtica que el govern municipal també haja eliminat les subvencions a la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

La regidora de Compromís en l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, s’ha mostrat “molt preocupada” pel “simpa” que ha fet Catalá al Fons Valencià per la Solidaritat, a qui ha deixat de pagar 50 tallers didàctics de sensibilització sobre solidaritat i consum responsable en set escoles de València, una exposició itinerant, activitats lúdiques de contacontes, una jornada de formació al personal de l’Ajuntament de València sobre cooperació i un programa d’intercanvi a Bolívia per conèixer de prop els resultats d’un projecte local. Totes són activitats realitzades al llarg de l’any 2023 i que tenien un compromís de pagament de 50.000 € per part de l’Ajuntament.

Beamud considera “inaudit” que Catalá es negue ara a pagar estes activitats i que pose en perill la situació econòmica d’esta entitat sense ànim de lucre. La justificació que dóna el govern en un informe per a no pagar és que veu “innecessàries” estes activitats.La regidora de Compromís ha demanat a Catalá que canvie “de manera immediata” la seua decisió i que pague el que els deu.

Beamud ja havia sigut molt crítica amb la decisió de Catalá d’abandonar esta associació d’Ajuntaments i Mancomunitats de la Comunitat Valenciana a partir de l’any 2024. “No entenem que València deixe de sumar esforços i recursos per a l’eradicació de la pobresa i que deixe de treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament”, ha explicat Beamud.

L’Ajuntament de València té molt a aportar a la cooperació internacional municipalista i és inexplicable que Catalá no ho entenga. Per això, demanem al govern que rectifique la seua posició de donar baixa l’Ajuntament de València del Fons Valencià per la Solidaritat, que va aprovar en el Ple d’abril, i exigim que torne a inscriure’s; el que, a més, permetria beneficiar-nos de les oportunitats de gestió i dels resultats que proporciona formar part d’esta xarxa.

D’altra banda, Beamud (Compromís) cirtica que el govern municipal també haja eliminat les subvencions a la Coordinadora Valenciana d’ONGD.