Festes de València estrena web amb informació en valencià, castellà i anglés per donar a conéixer el patrimoni festiu de la ciutat entre valencians i valencianes i turistes. El web http://www.festesdevalencia.org recopila tota l’actualitat de les celebracions de València i els pobles de la ciutat, un calendari anual de festes, 500 fotos i 60 vídeos, rutes patrimonials i totes les dades d’interés sobre els museus festius. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha sigut l’encarregat de presentar este portal web que vol ser un aparador de totes les festes de la ciutat.
«Este web és un excel·lent aparador per mostrar la riquesa, varietat i diversitat de la cultura festiva de la nostra ciutat», ha dit Fuset, qui ha destacat la importància d’esta ferramenta de difusió de les festes de València i dels seus pobles, ja que «les festes són una part fonamental en l’estratègia de turisme cultural i per això s’han de difondre».
El portal oferix una navegació fàcil i adaptada a dispositius mòbils en tres idiomes i, com ha explicat el regidor, la mateixa estructura de la pàgina permet que en el futur es puga ampliar a més idiomes. Estructurat en diferents seccions interactives i amb una clara aposta pel contingut audiovisual, el web recull totes les festes de la ciutat i dels seus pobles, el calendari per mesos i diferents recursos disponibles per a tot el públic, tant fotos i vídeos de les festes com els cartells o alguns documents destacats, com ara les declaracions de Bé d’Interés Cultural Immaterial de la representació dels miracles de Sant Vicent Ferrer, de la processó cívica del Nou d’Octubre, de les Falles i de la Solemnitat del Corpus. Així mateix, s’ha incorporat la primera ruta patrimonial que recorre la Ciutat de l’Artista Faller a través d’imatges i textos.
Un dels aspectes més importants del web és el dedicat als tres museus festius de València «que els últims anys estan batent els seus rècords de visitants». D’esta manera els apartats destinats als Museus de la Setmana Santa Marinera, la Casa de les Roques i el Museu Faller –que inclou una visita en 3D- «seran útils per continuar promocionant els espais entre nous públics».
«Des de fa tres anys estem donant un impuls a la comunicació i la divulgació de les festes de València a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i també amb la creació de la marca Festes de València per donar un paraigua a tota la cultura festiva de la ciutat, que és ben diversa i no se centra només a les Falles», ha subratllat Fuset, qui ha dit que «amb esta marca volíem demostrar que la cultura festiva valenciana és un motor social, cultural i econòmic a la ciutat». En esta línia s’ha afegit ara este portal, ja que «Festes de València mancava d’una pàgina web en què es poguera donar una informació completa i global de totes les festes. Vam trobar un web de l’anterior equip de Govern que no s’havia presentat mai i que estava abandonat i incomplet, i vam aprofitar per remodelar-lo i crear els fonaments del complet web que hui presentem», ha exposat Fuset.
El regidor de Cultura Festiva ha agraït a Antonio Cortés, Manolo Guallart i Artur Part la cessió d’algunes de les imatges que s’han utilitzat en el web, així com el treball fet des del personal de la Regidoria per recopilar tota la informació de les diferents festes de la ciutat. Fuset ha dit que el web http://www.festesdevalencia.org és «una ferramenta necessària i que posa en valor el treball comunicatiu d’este equip de Govern en l’àmbit de la cultura festiva». A més, el regidor ha destacat la importància de generar una marca com Festes de València «que ens posicione en el mapa» i que ajude a difondre les festes de la ciutat.