La regidoria de Govern Interior ha licitat la restauració de la vidriera del vestíbul de la Casa Consistorial de 1941 que consistirà en una neteja rigorosa, en una restauració de les peces en el taller i en un tractament de la retícula estructural mitjançant el previ retirat d’òxid.
Així ho ha explicat el regidor Sergi Campillo, que ha dit que “l’Ajuntament de València té l’obligació de vetllar pel patrimoni municipal, que és el patrimoni de tota la ciutadania. Per això, a diferència del que ha passat amb l’anterior govern del PP, el Govern de Joan Ribó es preocupa per planificar i executar aquelles intervencions necessàries per a la recuperació i preservació del patrimoni municipal”.
La claraboia decorativa actual es va col·locar en 1941 després que l’anterior quedara completament destruïda en el bombardeig franquista que el 28 de maig de 1937 va patir València. L’actual vidriera artística que ara serà restaurada per l’Ajuntament va ser executada per la casa Maumejean de Madrid segons un dibuix de Francisco Mora. De la vidriera existent abans del bombardeig tan sols queda constància del dibuix.
El seu valor artístic forma part del conjunt de les obres realitzades a la façana el 1925 i principalment dóna valor a la zona de l’escala d’entrada, com a un element articulador i connector amb la ciutat a través de la seua gran porta. En els últims 30 anys no s’havia dut a terme cap restauració de les seues peces.
D’altra banda, el Govern de la Nau va obrir la porta principal de l’Ajuntament a la ciutadania “com una mostra de transparència i perquè la Casa Consistorial és un edifici monumental que mereix la pena ser visitat per valencians i visitants”, ha recordat Campillo. De fet, les parts nobles visitables s’han convertit en una de les parades obligades a València per qualsevol visitant i ara mateix més de 400.000 persones han recorregut les dependències municipals: balcó, saló de cristall, ple de l’Ajuntament, escala d’entrada i Museu Històric Municipal.
“Per això, la restauració i neteja d’esta impressionant vidriera amb l’escut de la ciutat de València és encara més important, ja que molts visitants la contemplen i per tant, cal també conservar-la per mostrar-la en tot el seu esplendor”, ha declarat el regidor.