El Congrés dels Diputats s’ha sumat -amb el vot a favor de tots els partits polítics- a l’objectiu d’assolir la meta de la ‘Fam Zero’ en el món, una qüestió que es treballa des de hui i fins dissabte en un Congrés Mundial a la ciutat de València, sota el paraigües de “València capital Mundial de l’Alimentació Sostenible”. La declaració institucional s’ha presentat per part de Compromís en el Congrés dels Diputats.
D’esta forma, el Congrés ha aprovat avançar decididament en polítiques de lluita contra la fam i en l’aposta global per una alimentació sostenible, en coincidència amb l’any en què València és Capital Mundial de l’alimentació sostenible.
En el text s’ha recordat que “el dret a l’alimentació és un dret humà universal reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. No obstant això, es calcula que al món hi ha un total de 815 milions de persones que han patit desnutrició crònica durant el 2016”.
La moció presentada per Compromís assenyala que “les ciutats, com a grans consumidores de recursos necessiten canviar els plantejaments de les polítiques destinades que per ara tan sols a proporcionen suport, traslladant una concepció més sistèmica i promovent programes municipals i polítiques coherents relatives a l’alimentació”.
En eixe sentit el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit que “voliem traslladar i visibilitatzar l’esforç de la ciutat de València amb l’alimentació sostenible al conjunt de l’Estat. Una aposta ferma que ha sigut reconeguda amb l’elecció de la ciutat com a capital mundial de la alimentació. És important treballar i posar en valor totes les dimensions de l’alimentació sostenible com l’agricultura ecològica, els productes de proximitat, les varietats autòctones, el consum de fruites i verdures de temporada o el reconeixement de la dieta mediterrània”
L’acalde Joan Ribó, ha explicat que –tal i com detalla esta declaració institucional aprovada hui a Madrid- “és molt important i necessari desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar un menjar sa i accessible per tal de reduir els desperdicis d’aliments i preservar la biodiversitat i, al mateix temps, mitigar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.