“L’Ajuntament de València estudiarà la denominada taxa turística, que hauria de destinar-se per a promocionar el turisme sostenible i subsanar l’increment d’algunes despeses que generen els i les turistes, com per exemple, les de neteja”. Així s’ha referit l’alcalde Joan Ribó, que ha afegit que “hauríem de plantejar-nos este pagament amb flexibilitat, perquè no és el mateix un municipi de l’interior que un altre del litoral, o entre uns barris i altres. I també cal diferenciar entre un apartament turístic o un hotel, on es generen llocs de treball”.
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet esta reflexió sobre la proposta d’implantar una “taxa turística” a la Comunitat Valenciana davant les preguntes dels periodistes, en concloure la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.
“La taxa turística es un assumpte que hem d’anar treballant”, ha explicat en assegurar “que la Generalitat ha d’establir les ordres corresponents perquè els diferents municipis puguen desenvolupar-la o no, segon els seus interessos”. “No és el mateix València que Canet de Berenguer, o Benidorm; el turisme no és el mateix i per tant l’aplicació d’esta taxa es pot plantejar de maneres diferents”, ha aclarit.
Per altra banda, l’alcalde ha indicat “que cal parlar amb tot el sector, i arribar a acords des de posicions consensuades, tot i que no és el mateix un apartament turístic que un hotel, doncs que en un hotel es consumeix més, i també es genera molt més llocs de treball que un apartament turístic”
Pel que fa a la destinació d’eixa taxa, Joan Ribó ha considerat “que una part important ha de contribuir a la promoció del turisme, sempre pensant en una sostenibilitat, que ha de implicar un equilibri i no un creixement indefinit, i un altra part per a subsanar les despeses generades pel turisme”.