S’ha inaugurat la segona edició del Curs de Direcció Pública Local que organitza el consistori amb la Universitat de València per a mig centenar de les seues treballadores i treballadors directius i predirectius. “Amb l’aplicació dels plans de millora fets per l’alumnat del primer curs ja hem pogut fer un pas avant en la gestió del nostre consistori; amb este segon curs incidirem en estes millores que són beneficioses per a la ciutadania perquè milloren els servicis municipals que els oferim”, ha explicat Campillo.

El curs està dissenyat per acollir personal procedent de diverses àrees de govern perquè la transferència de coneixements pels aprenentatges al curs abasten tota la institució i així implementar els plans de millora que redunden en una optimització dels servicis públics oferits a la ciutadania, a través de la seua modernització, eficàcia i eficiència. Eixos plans de millora consistiran en l’aplicació d’un model de gestió avançada als seus llocs de treball. “Fem una aposta contundent des del Govern de la Nau per la formació del personal municipal i pel foment d’un model de gestió pública eficient centrada en la ciutadania”, ha destacat Campillo.

El curs conduïx al títol propi de postgrau de la Universitat de València d’expert universitari o experta universitària en Direcció Pública Local. Permet desenvolupar coneixements i habilitats directives i analítiques per abordar de forma creativa i innovadora el lideratge i la gestió dels assumptes públics. “Està alineat amb els objectius de formació que des del Govern de la Nau volem per als càrrecs de Direcció de Servici, Adjunt, Direcció de Secció i altres càrrecs de responsabilitat per facilitar la seua qualificació i desenvolupament professional”, ha afirmat el regidor.

El curs té una durada de 20 crèdits ETCS, és presencial i està estructurat amb quatre assignatures (Anàlisi i avaluació de polítiques públiques, Organització i estratègia en l’Administració Pública, Gestió de recursos humans i direcció de persones en les Administracions Públiques i Lideratge efectiu, gestió del canvi i innovació) i per a finalitzar han d’elaborar el pla de millora com a treball de finalització de curs. L’equip docent el conformen professorat tant de la Universitat de València com d’unes altres universitats, institucions acadèmiques, centres de recerca i institucions públiques de referència.

“Estem molt satisfets pels resultats de la primera edició d’este curs i confiem que esta segona edició també conclourà amb un personal directiu i predirectiu municipal millor format i amb uns plans de millora l’aplicació dels quals permetrà millorar els servicis que oferim a la ciutadania, una qüestió essencial en el Pla de Formació que impulsem des del Govern de la Nau a l’Ajuntament de València”, ha afirmat Campillo.

El vicerector d’Estudis de Postgrau de la Universitat de València, Rafael Crespo, ha inaugurat el curs i a continuació el catedràtic de la Universitat Rey Juan Carlos I de Madrid Manuel Villoria ha impartit la ponència ‘Lideratge i ètica en la funció pública’, “una qüestió fonamental que al Govern de la Nau considerem que ha de ser clau en la formació del personal funcionari municipal”, ha indicat per finalitzar Campillo.