Glòria Tello ha valorat molt positivament l’acollida que dissabte va tindre l’obertura amb un horari especial de diversos museus de la ciutat de València arran de la commemoració del Dia Internacional dels Museus. Per la Llotja, l’Almoina, el Museu de la Ciutat i l’Almodí van passar 3.356 persones entre les 19 hores i la mitjanit, aprofitant l’horari especial. Durant tota la jornada de dissabte estos quatre espais municipals van rebre la visita de 9.511 persones.
La Llotja va rebre dissabte la visita de 6.102 persones, 1.115 de les quals ho van fer entre les 19 i les 24 hores, el que suposa una mitjana superior al mig miler de visitants per hora.
Per un altre costat, l’Almoina va rebre 1.351 visitants, 922 dels quals, una majoria, hi van accedir en l’horari especial. L’al·licient de la Nit dels Museus també va provocar que hi haguera més visites al Museu de la Ciutat durant l’horari especial que en la resta de la jornada, registrant 739 visites fins les 19 hores i 815 a partir d’eixa hora; pel que fa a l’Almodí, tancat fins el pròxim dia 26 pel muntatge d’una exposició, es va obrir durant l’horari especial i va rebre la visita de 504 persones.
Tello ha destacat “la gran acollida que ha tingut esta iniciativa per facilitar l’accés a museus i monuments de la ciutat als veïns i veïnes i a les persones que ens visitaven este cap de setmana” i ha ressaltat que “moltes de les visites registrades es van produir en l’horari especial d’obertura que vàrem dissenyar per a la Llotja, l’Almoina, el Museu de la Ciutat i l’Almodí”.
Tello ha recordat que l’oferta cultural este cap de setmana s’ha complementat amb les activitats programades per celebrar el Dia de la Diversitat Cultural, una jornada on “donava goig vore plena de gom a gom la Plaça de la Mare de Déu”. “Som una ciutat oberta i valorem molt positivament la diversitat cultural que ens enriquix”, ha afirmat la regidora, qui dissabte va poder comprovar in situ la gran expectació que varen suscitar els balls, els cants i la resta d’activitats programades.
Enguany, des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals s’han organitzat per segon any consecutiu estos actes, “que tenen molt bona acollida entre el públic i que sobretot permeten a les diferents nacionalitats poder mostrar als valencians i valencianes aquells trets característics de la seua cultura”, en esta ocasió amb el muntatge de 18 casetes i un escenari, amb la participació de més de 20 nacionalitats diferents, que “han acollit molt bé este projecte”. “Volem que esta commemoració s’arrele a la nostra ciutat d’ara endavant i que siga l’inici d’altres moltes col·laboracions entre l’Ajuntament i les distintes associacions i entitats, per posar en valor la riquesa cultural que conforma tota la ciutadania de València”.