Els concerts de la Gran Fira de València del pròxim mes de juliol comptaran també en el seu cartell definitiu amb La Oreja de Van Gogh, Manel, Gener i Geografies, segons ha informat la Regidoria de Cultura Festiva. Amb estes novetats s’amplia l’oferta anunciada el darrer 7 de febrer fins als 16 concerts, una proposta que està comptant amb una gran acollida segons reflectix la venda d’entrades per avançat.
Dimecres 12 de juliol les portes del recinte s’obriran a les 20 hores per donar entrada als seguidors i seguidores de La Oreja de Van Gogh; quatre dies abans, dissabte dia 8, serà el torn per a Manel, Gener i Geografies, una cita amb què es reforça la presència de la música en valencià a la Gran Fira de València després que l’any passat el concert més multitudinari fóra el d’Aspencat i Auxili.
“La música en valencià serà, de nou, un dels grans atractius d’una Gran Fira de València que se situa com un gran dinamitzador cultural i econòmic en ple estiu a la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha destacat, a més, que “les millors vendes enguany també les estan protagonitzant els grups que canten en valencià, una circumstància que avala la necessitat que cobrim des del Govern de la Nau amb la nostra aposta per normalitzar l’ús del valencià i fomentar la cultura en la nostra llengua”.
Precisament la venda d’entrades està demostrant la bona acceptació del cartell provisional presentat ara fa dos mesos, destacant especialment les vendes per als concert de Txarango, Vadebo i Pupil·les Dilatives i per al d’Ara Malikian, amb prop de 2.000 entrades venudes per a cadascuna de les dos cites. “Estes dades indiquen que va ser un encert avançar al mes de febrer l’anunci de les primeres actuacions tancades per als concerts de la Gran Fira de València”, ha ressaltat Fuset.
“La planificació de la Gran Fira enguany ha començat abans, això ens permetrà oferir una fira amb una millor promoció prèvia i més completa. Esta Fira ens depararà moltes sorpreses encara, que anirem anunciant perquè en arribar juliol ningú vulga quedar-se a casa”, ha assegurat Fuset, qui també ha recordat que els preus fixats per a esta cita estiuenca són molt competitius en comparació amb els que s’han de pagar per gaudir dels mateixos artistes en unes altres ciutats de l’Estat i d’Europa. “No sols reforcem el paper de la Gran Fira de València com a dinamitzador cultural sinó que també generem turisme musical amb els beneficis econòmics que això comporta per a la nostra ciutat i tot el seu sector productiu”, ha afegit.