Els onze centres de servicis socials de València, repartits al llarg de tots els barris i districtes de la ciutat, han estrenat recentment un sistema de bucles magnètics que s’han instal·lat en l’interior d’estes dependències municipals, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’audició a les persones sordes usuàries d’audiòfons o implants que acudeixen al seu centre de servicis socials per sol·licitar ajudes o fer ús dels diferents servicis que els centres presten a la ciutadania.
Esta tecnologia permet eliminar el soroll de fons i ajuda als usuaris d’audiòfons o amb implants a captar un so molt més clar i intel·ligible, el que implica una millora significativa de la seua qualitat d’audició. A més, en breu es disposarà d’un sistema de video-interpretació en llengua de signes durant un matí a la setmana, de manera que facilite a les persones sordes i al personal municipal comunicar-se entre si.
La instal·lació de bucles magnètics en els onze centres de servicis socials es va aprovar en la Junta de Govern Local del 8 de setmebre mitjançant una moció de la regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, qui ha dit que “la instal·lació d’este sistema, poc conegut encara a casa nostra, ja permet a les persones sordes que utilitzen audiòfons i implants compatibles amb esta tecnologia escoltar amb claredat en en els onze centres de servicis socials de la ciutat”.
La instal·lació l’ha realitzat l’empresa Audifonorte i ha tingut un cost de 3.381,67 euros en total. Castillo ha comentat, així mateix, que es tracta “d’una gran noticia que donem a conèixer hui, avantsala del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. I és que, des de l’Ajuntament, tenim l’objectiu de fomentar al màxim la integració en la societat i la promoció de la igualtat d’oportunitats d’este col·lectiu”.
A més, el balcó de l’Ajuntament “lluïx” un cartell sobre este dia mundial que “pretén eliminar les barreres per crear una societat inclusiva i accessible per a tots i totes”, ha dit Castillo. La proclamació d’este dia va tindre el seu origen en la culminació del Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat, que responia al propòsit del Programa d’Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat, aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 3 desembre 1982.