Un total de 73 entitats, associacions, fundacions o federacions sense ànim de lucre, de les 91 que ho van sol·licitar en el seu moment, rebran ajuda de l’Ajuntament de València per a la realització d’activitats culturals en la ciutat, segons ha explicat Glòria Tello, que també ha informat del conveni amb l’Ajuntament del Puig perquè puga fer un ús cultural i turístic de l’ermita de Sant Jordi, que està en eixe municipi de l’Horta Nord, però que és propietat de l’Ajuntament de València.

El muntant de les subvencions ascendix a 150.000 euros que seran repartits entre les 73 entitats beneficiàries segons el criteri d’un tribunal constituït per tècnics municipals i de la universitat, el mateix que ha decidit descartar per la baixa puntuació obtinguda “per insuficient justificació de la despesa i inversió”, 19 de les sol·licitants. Entre les quals reunien els requisits, 22 rebran entre 282 i 1.000 euros; 26 entre 1.000 i 2.000 euros; altres 21 entre 2000 i 4000, i 4 seran subvencionades amb quantitats que oscil·len entre 7.900 i 8.800 euros.

Glòria Tello ha ressaltat que “els criteris que han prevalgut han sigut els de solvència, qualitat i eficàcia, dins de l’objectiu d’acostar la cultura a les ciutadanes i ciutadans de manera que es puga beneficiar el major nombre de veïns i veïnes”.

Ha explicat que s’ha ampliat fins al pròxim dia 22 el termini “per a justificar que els qui promouen estes activitats es troben al corrent de pagaments amb l’Agència Tributària i les diferents administracions”. De les entitats beneficiàries, cinc són associacions veïnals, sis són fundacions, tres federacions, “i en la resta dels casos es tracta d’associacions i entitats. Totes compleixen el requisit de no tindre ànim de lucre”.

La responsable de l’àrea de Cultura ha informat del conveni signat entre els ajuntaments de València i el Puig, per mitjà del qual el segon podrà fer un ús cultural i turístic de l’ermita de Sant Jordi, que es troba al Puig però és propietat de l’Ajuntament de València, i que a més del seu interès històric, per haver-se alçat en el mateix lloc on el 1237 es va lliurar la batalla que va obrir les portes de València a les tropes de Jaume I, foma part d’un conjunt de notable interés paisatgístic.

El conveni que permet a l’Ajuntament del Puig fer l’ús que sol·licitava de l’ermita de Sant Jordi, preveu que siga eixe municipi el que se n’encarregue del  manteniment i vigilància. El conveni és per un període de tres anys renovables “i l’Ajuntament de València manté el control dels usos de l’ermita. El Puig ens passarà una relació que haurà de ser aprovada pel de València”, ha afirmat Glòria Tello, qui ha manifestat que “és fonamental que el patrimoni històric artístic dels valencians puga ser divulgat i ensenyat”