Giuseppe Grezzi ha dit que la seua regidoria aposta “d’una forma clara” per la participació ciutadana en el procés de remodelació i millora de l’entorn emblemàtic de la Llotja, que comença hui dilluns.
“Apostem per un procés que marque un abans i un després en la manera de repensar l’urbanisme a la nostra ciutat. Volem implicar tota la ciutadania i, per descomptat, els residents, el veïnat, el Mercat Central i els comerciants. A més, volem que es faça per mitjà de professionals, com el Col·legi Oficial d’Arquitectes, que supervisaran tot este pla participatiu”.
El projecte té per objectiu, segons el regidor, “recuperar la plaça de Bruges per a les persones i pacificar l’avinguda de Maria Cristina”, al mateix temps que “garantim el pas del transport públic, dels veïns i veïnes, dels vehicles que utilitzen la zona de càrrega i descàrrega i dels clients del Mercat Central”. A més, Grezzi també ha assenyalat la importància de “recuperar i dignificar” el patrimoni cultural valencià, com és la Llotja de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
D’altra banda, Grezzi ha destacat que la gestió de l’accessibilitat a esta zona s’emmarca en el pla d’instal·lació de les càmeres de vídeo que ja estan en procés de licitació per a regular el trànsit de tota la Ciutat Vella i assegurar que sols tinguen accés a la zona les persones i vehicles autoritzats, una iniciativa que va ser aprovada en els pressupostos participatius d’enguany pels residents.
La presentació del procés serà hui dilluns, a les 18.00 hores, a la Llotja de la Seda, i està obert a tota la ciutadania. L’arquitecte Carles Dolç farà una xarrada titulada “Història i evolució de l’entorn de la plaça de la Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i església de Sant Joan del Mercat”. L’arquitecte municipal, Albert Ribera, també intervindrà en una exposició titulada “L’entorn de la plaça de la Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i església de Sant Joan del Mercat en l’actualitat: a l’entorn del mercat”.