Compromís ha exigit que es paralitze el concurs de l’assistència tècnic-jurídica financera per al desenvolupament urbanístic de l’execució del pla del Grau per que l’empresa guanyadora està sent investigada pel saqueig del Banc de València

 

Al consell d’administració d’Iberfin Capital estan presents José Antonio Parra, fill de Domingo Parra, Dimas de Andres i Francisco de Andrés, tots investigats per l’Audiència Nacional a partir de la cinquena querella presentada pel FROB

 

El consell d’administració d’AUMSA, empresa urbanística municipal de l’Ajuntament de València, ha declarat deserta la licitació del contracte per l’assistència tècnic-jurídica financera  per al desenvolupament urbanístic de l’execució del pla del Grau. L’empresa Iberfin Capital SA que va presentar una oferta per 30 milions d’euros i a la que segons la informació prèvia al consell d’administració anava a licitar-se este contracte, no ha presentat finalment la fiança de 1.917.000 euros pel que ha segut exclosa.

 

El FROB, Fons de Reestructuració Ordenació Bancària, va presentar a principis de 2013 una querella a l’Audiència Nacional contra Iberfin Capital SA, Domingo Parra, exconseller delegat del Banc de València, José Antomio Parra, fill de Domingo Parra i membre del consell d’administració d’Iberfin Capital, Dimas de Andres, conseller, i Francisco de Andrés, president actual del consell d’administració de l’empresa.

 

Des de Compromís han destacat que les operacions investigades pel jutge Pedraz entre el Banc de València, Iberfin Capital i altres 7 promotores immobiliàries, haurien causat un perjudici patrimonial a l’antiga entitat financera centenària de més de 500 milions d’euros.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València
Joan Ribó, portaveu de Compromís per València

L’entrada del FROB al Banc de València va suposar la injecció per l’Estat de 17.868 milions d’euros públics a l’entitat valenciana que després va ser traspassada per un euro a CaixaBank. A més de l’obertura d’una causa judicial a l’Audiència Nacional contra els antics gestors del Banc de València i els administradors d’una sèrie de societats a la que es van desviar fons del banc, moltes d’estes empreses estaven participades directament per la família de l’exconseller delegat del Banc de València, com és el cas d’Iberfin Capital SA.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, ha denunciat estos fets durant el consell d’administració d’AUMSA i ha exigit la paralització de la concessió d’este contracte per considerar immoral i jurídicament qüestionable concedir un contracte públic de 30 milions d’euros a una empresa que suposadament va rebre irregularment fons del Banc de València, i que després va provocar la injecció de 17.868 milions d’euros públics. Finalment l’oferta de l’’empresa investigada ha segut exclosa per no presentar la fiança a temps, encara que l’equip de govern volia ampliar el termini per a presentar-la.

 

A l’eixida del consell d’administració Joan Ribó ha declarat: “Tots els ciutadans hem pagat el rescat bancari, desprès de la desfeta de bancs i caixes gestionades per uns pocs, ara a més l’equip de govern de Barberà volia contractar per 30 milions d’euros a una empresa de la família de Domingo Parra, que baix la complicitat del Partit Popular i José Luis Olivas va saquejar el Banc de València i va causar un perjudici enorme als valencians i les valencianes. El pla del Grau ha quedat paralitzat, igual que es paralitzarà el del Cabanyal, la megalomania de Barberà es preocupant i ha quedat clar que és inviable”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3