El contingut de la Gran Fira, que acosta la cultura als barris de la ciutat i ofereix una oferta d’oci per a tots els públics durant el mes de juliol, es mostra gràficament als diferents cartells que enguany promocionaran esta festa entre ciutadania i turistes. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui la nova imatge de la Gran Fira, dissenyada per Ibán Ramón, «amb l’objectiu de posar l’accent en la diversitat i descentralització d’esta festa».

El regidor Pere Fuset, que ha recordat que la Gran Fira «és una de les apostes estratègiques per al Govern de la Nau», ha manifestat que, tot i que esta festa ja està consolidada, després de tres edicions, «el seu objectiu és continuant treballar perquè la cultura òmpliga tots els racons de la ciutat i fer arribar a tota la ciutadania la programació d’este gran festival de València», que es presentarà pròximament.

De fet, el regidor ha presentant les principals línies programàtiques, destacant la descentralització en la programació de la Gran Fira i fent una referència especial a aquelles programacions específiques com les Nits del Folk (6 i 7 de juliol), la Nit a la Mar (14 de juliol), la Gran Nit de Juliol (21 de juliol) i els Focs a la Fira, que juntament als Concerts de Vivers i la Batalla de Flors disposaran d’aplicacions gràfiques concretes.

Pel que fa a l’autor d’esta imatge, Pere Fuset ha assegurat que Ibán Ramón «és un dels millors exponents del disseny valencià en l’actualitat», ha recordat que l’Ajuntament ja ha treballat amb este professional, ja que va ser el responsable de la imatge gràfica de les Falles quan es jugaven la candidatura de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, «amb un molt bon resultat i molt reconegut». Ibán Ramon ha estat reconegut internacionalment pel seu treball, i recentment ha obtingut diversos guardons per la imatge gràfica de les Falles de 2016, com ara els premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valencia, els European Design Awards, els Graphic Poster New York o els premis Laus.

El treball d’Ibán Ramón per a la Gran Fira de València de 2018 té com a característiques principals el colorit i l’ús dels elements tipogràfics com imatge. Quatre variacions del cartell principal sobre diferents colors donen pas a tot un univers gràfic en què la comunicació dels diferents continguts de la Gran Fira són el principal argument visual.