Responsables municipals i representants de l’alumnat de València compartixen la lectura de la Constitució

Amb l’evocació de l’article 10 de la Constitució Espanyola, que parla dels drets fonamentals de la ciudadania, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha encetat hui la lectura compartida de la Carta Magna, un acte que va acordar i definir el Ple de l’Ajutament per a donar difusió a este text legal amb motiu del quaranta aniversari de la celebració del referèndum de 1978, a través del qual s’aprovà el text constitucional.

En este acte de difusió de la Constitució, que s’ha celebrat hui a l’Hemicicle de la casa consistorial, també han participat regidors i regidores de l’Ajuntament i xiquets i xiquetes dels col·legis municipals Fernando de los Ríos, Benimaclet i Santiago Grisolía. Tots ells s’han fet ressò de diferents articles que conformen la norma suprema de l’ordenament jurídic espanyol. La lectura d’este document històric es completarà demà amb un altre acte, que estarà obert a la ciutadania en general i també inaugurarà l’alcalde al llegir l’article 20 que reconeix i protegeix els drets a expressar-se i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció, així com la producció i creació literària, artística, científica i tècnica.

Joan Ribó, que ha animat la ciutadania per a participar en esta lectura col·lectiva, a la que s’ha convidat a diferents entitats socials i fins a 150 xiquets i xiquetes, ha ressaltat la importància d’esta norma que ha definit com “una eina de convivència”.

“Jo mateix vaig participar dels moviments que lluitaven per establir la democràcia a Espanya i, per tant, defense la Constitució com a eina de convivència, en la qual han de poder cabre totes les persones i la seua diversitat d’una manera còmoda. A més, reclame que els principis que atorguen a Espanya la capacitat de ser un Estat social i de dret es complisquen, de manera que totes les persones puguen accedir als drets socials que s’inclouen en la mateixa Carta Magna”, ha explicat l’alcalde en la seua intervenció.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís i regidor de Cultura Festiva. Pere Fuset, també ha participat amb la lectura de l’article 156 que diu que les Comunitats Autònomes “gaudiran d’autonomia financera per al desenvolupament i execució de les seues competències conformement als principis de coordinació amb la Hisenda estatal i de solidaritat entre tots els espanyols”.

Altres responsables municipals que han participat hui en esta lectura col·lectiva han sigut el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha llegit l’article 32 (que parla del matrimoni); la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzatto, que s’ha fet ressò de l’article 50 (sobre les pensions públiques); la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fàbregas, amb la lectura de l’article 48 (dedicat a la protecció dels jóvens).

Per altra banda, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Isabel Lozano, ha parlat de les condicions d’Igualtat per a accedir als càrrecs públics (dret contemplat a l’article 23); la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha recordat que les Hisendes Locals “hauran de disposar dels mitjans suficients per a l’acompliment de les funcions que la llei atribueix a les Corporacions respectives i es nodriran fonamentalment de tributs” (article 142).

Esta lectura col·lectiva continuarà demà, dia 6, des de les 11 fins a les 13 hores.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Isabel Lozano, Joan Ribó, Pere Fuset, Pilar Soriano, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *