El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat quins seran alguns dels servicis que veuran reforçat el seu personal este 2018 “per poder oferir una millor atenció i servici a la ciutadania”. Així, el regidor ha explicat que l’Àrea de Sanitat i, en concret el departament de Benestar Animal, “tindrà una dotació de personal suficient per a municipalitzar totalment el Centre d’Adopció d’Animals, concretament amb tres veterinaris (més 1 que ja ha estat nomenat en 2017), un cap de secció, un auxiliar administratiu i set auxiliars d’ofici (més quatre, que ja han estat nomenats en 2017)”.

El segon punt “important” pel que fa al reforçament del personal està en el servici d’educació, en el que “el Govern de la Nau crearem 32 places d’educadors infantils i tres de mestres d’educació infantil, per la municipalització de les escoletes infantils”. “Apostem així per l’educació pública i regulem l’educació de 0-3 anys, fet que suposa avançar l’inici de la socialització dels nostres xiquets i xiquetes. I és que, una escolarització a estes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar”, ha dit Campillo.

ALTRES SERVICIS QUE REFORÇARAN LA SEUA ATENCIÓ A LA CIUTADANIA

La Policia Local de València vorà com el 2018 es creen 20 places d’oficial de servicis per al centre de comunicacions, a fi de potenciar que hi haja més agents que puguen eixir al carrer. Estes places són independents de les oposicions que es puguen convocar. A més, Campillo ha dit que “hem tingut en compte la petició de Policia Local de portar policies locals en comissió de servicis per a falles, per garantir la seguretat de les festes”.

D’altra banda, al servici de drogodependència es creen places per a complir el Pla Municipal de Drogodependència, aprovat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En concret, s’incorporaran un psicòleg (més un que ja ha estat nomenat enguany), un documentalista i un dissenyador gràfic.

En Bombers es creen 15 places d’operador de comunicacions, amb el mateix objectiu que l’assenyalat per a la Policia Local, és a dir, alliberar agents perquè puguen eixir-ne més a fer tasques de carrer.

Es reforça l’Àrea d’Hisenda, amb la creació de 4 TAE economistes, 4 caps de secció (economistes), 5 TAGs, 1 cap de servei, 2 auxiliars administratius i 1 arquitecte tècnic. “L’àrea econòmica s’ha vist reforçada en els últims dos anys amb nou personal i ara continuem este reforçament amb més economistes que ajudaran en la gestió de la hisenda local”, ha declarat Campillo.

D’altra banda, els guardes de Devesa-Albufera tindran un lloc de treball específic que s’anomenarà així a partir d’ara, deixant enrere l’antiga categoria de subalterns que tenien. El mateix passa amb els escortes d’alcaldia, es passa a crear eixos llocs en plantilla amb les persones que ara mateix estan fent eixa tasca.

Així mateix, per primera vegada en la història, es crea la figura de direcció de museu, creant  5 llocs de direcció de museus de l’Ajuntament de València. “Una reivindicació històrica dels sindicats de la casa i del personal de museus, que veuran ara sí com per primera volta en la història s’atén la seua reclamació”, ha afegit el regidor de Govern Interior.

MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ AMB ELS SINDICATS

Campillo ha presentat hui totes estes línies bàsiques del Capítol I dels Pressupostos 2018 als sindicats de la Mesa General de Negociació. Unes propostes que han tingut el suport majoritari dels sindicats. Així, han votat a favor CC.OO., UGT, CSIF i Intersindical, i només han presentat un vot contrari SPPLB.

Concretament, el Capítol I de 2018 ascendeix a 269.614.055,62 euros. Tal i com ha explicat Campillo, “per a oferir un millor servici a la ciutadania, agilitzant tràmits i activant la ciutat, s’incrementa en 20 milions d’euros respecte dels pressupostos de 2017. Així es podrà incorporar nou personal (en acabar l’any s’hauran incorporat més de 120 persones en termes nets)”.

Este increment en la partida també ve determinat per l’1,5% d’increment de retribucions del personal al servici de l’Ajuntament (quantitat per confirmar encara en els pròxims PGE, que determinen este assumpte) i per la dotació de places en els pressupostos per poder ser cobertes al llarg de l’any -tant interinament, com a conseqüència d’oposicions. En eixe sentit, Campillo ha recordat que actualment ja hi ha en marxa processos com el de la Policia Local de València, els de Tècnic Auditor i el de TAG A2.

Cal dir que vora 5 milions d’euros provenen d’una subvenció de la Generalitat que serviran per a donar cobertura als Plans d’Ocupació EMCUJU i EMPUJU, gestionats per la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de València.

La plantilla ocupada a 1 de gener estarà al voltant dels 5.000 empleats, complint la previsió establerta pel regidor de Govern Interior a principis del 2017. Este increment de plantilla es deu a la incorporació de les 62 places creades en la modificació del mes de març per a la valoració de la dependència i la creació de tres noves juntes de districte (fins a un total de set), en la creació d’alguns llocs de treball a fi de reforçar determinats servicis (TAGs, arquitectes, auxiliar administratius, administratius, subalterns) i a la resta de personal que s’ha incorporat als diferents servicis municipals durant 2016 i 2017. Per a finalitzar, el regidor ha declarat que “el Govern de la Nau està gestionant molt millor els recursos públics que el govern anterior”.

El regidor Campillo ha indicat que “el Capítol I representa ara un 33,2 % del total dels pressupostos. El Partit Popular va arribar a tindre un percentatge del Capítol I respecte al total del 35,58 % al 2011. És a dir, que estem més de 2 punts per sota del seu gasto de personal. Veient estes dades els emplacem a no caure de nou en la crítica d’oposició de baix nivell i sense cap proposta per a València dient que estem disparant el gasto en personal. No és així”.

“Darrere de qualsevol política pública hi ha persones que les duen a terme i este govern té clares les prioritats: els veïns i veïnes de la nostra ciutat que es mereixen uns servicis públics de qualitat. No només reduïm l’enorme deute que ens deixà el Partit Popular, és que estem invertint més que mai als nostres barris i també estem recuperant l’ocupació pública possibilitant que centenars de persones entren a treballar al nostre Ajuntament”, ha conclòs Campillo.