Després que el Congrés dels Diputats –amb els vots en contra de PP i C’s i l’abstenció del PSOE- rebutjara la Proposta No de Llei (PNL) de Compromís que proposava derogar les lleis estatals que suposen pèrdua de competències locals en comerç, el regidor d’esta matèria en l’Ajuntament, Carlos Galiana, ha dit que estudien la presentació d’una Proposta de Llei en el Congrés, com a següent pas.

“Res més lògic que l’administració local puga decidir sobre les coses que afecten als ciutadans i sobre els horaris comercials. Per açò no entenem des de Compromís el vot de PSOE i CS. Almenys tenim clara la postura liberalitzadora del PP en els horaris comercials. Queda clar que Ciudadanos tracta una vegada més a València com una colònia. I d’altra banda el PSOE ha canviat el vot en l’últim moment i s’ha abstingut, pel que haurà de donar explicacions a la ciutadania”, ha dit Galiana.

Galiana ha recordat que el Ple de l’Ajuntament del mes de març va aprovar una moció que instava al Govern d’Espanya a derogar les diverses lleis de rang estatal sobre horaris comercials, una moció que va tirar endavant amb els vots dels regidors i regidores del Govern de la Nau.

No sols això, sinó que en la comissió d’Industria del Congrés dels Diputats del mes de juny va aprovar amb els vots a favor del PSOE la PNL sobre l’eliminació de les  Zones de Gran Afluència Turística.

A més, el regidor Galiana ha recordat el pacte històric al que es va arribar al sí del Consell Local de Comerç, en el que València reduïa a dos les Zones de Gran Afluència Turística i s’assegurava que no hi hauria cap tipus d’acomiadament, a més de garantir determinats dies festius.

Finalment, Galiana ha dit que “Compromís es manté ferm en la defensa dels treballadors i treballadores de les grans superfícies i del xicotet comerç”.