Ahir es va incorporar un segon grup d’usuaris al servici d’acompanyament en la recerca de treball del Centre Municipal de Servicis Socials de Benimaclet. Un programa de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de València i de la Mancomunitat de l’Horta Sud, que proporciona un assessor personal a persones majors de 30 anys en situació d’atur de llarga duració i que siguen ateses pels servicis socials dels municipis de l’Horta Sud i València.

Es treballa per a aconseguir la inserció sociolaboral de 500 persones a València, Horta Sud i les comarques de València, d’estes 250 són de la ciutat (part d’elles dones que actualment exercixen la prostitució). Este servici, operat per l’aliança entre la Fundación Novaterra i Ingeus, garantix que un mínim del 50 % de les persones usuàries trobaran treball i que totes elles adquiriran habilitats i dinàmiques per a la recerca activa d’ocupació per mitjà d’un acompanyament integral i coordinat entre les administracions.

“Coneixem la falta de treball que hi ha a la ciutat, sobretot a partir d’uns perfils d’edat i de la situació econòmica i, per això, apostem perquè siga possible trobar treball”, ha expressat Consol Castillo, regidora de Servicis Socials, que este matí ha donat la benvinguda a nous usuaris juntament amb la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, i el vicepresident de la Diputació de València, Emili Altur.

Esta actuació pionera en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació se centra en l’acompanyament personalitzat i intensiu, amb un treball personalitzat i un seguiment de cada cas gràcies als assessors personals. El programa es complementa amb activitats grupals per a exercir les competències necessàries per a la recerca d’ocupació.

“Som molt conscients de la necessitat que hi ha a les poblacions amb més dificultat per a accedir a un treball. Per això, este projecte d’acompanyament és el que dota de riquesa i potencial la iniciativa, ja que es fixa en les necessitats i les capacitats de cada u”, ha dit la regidora Isabel Lozano. Per la seua part, el vicepresident de la Diputació de València, Emili Altur, ha recordat la necessitat de treballar conjuntament entre administracions i també ha indicat que volien fer extensiu este programa als pobles de l’Horta Sud però també als pobles de València.

El conveni d’este projecte preveu una partida de 605.000 euros (dels quals Divalterra aporta 363.000 i la Mancomunitat, com l’Ajuntament de València, 121.000). Amb esta partida es finança el servici esmentat que, amb l’ajuda dels centres socials municipals, també detecta les persones susceptibles de ser beneficiàries d’este nou programa.