Ribó arreplega el III Premi Daniel Carasso per la labor de l’Ajuntament en l’impuls de l’alimentació sostenible

Joan Ribó ha arreplegat el Premi Daniel Carasso, el prestigiós guardó internacional que, en la seua tercera edició,  reconeix la labor de l’Ajuntament de València en el camp de l’excel·lència i l’impuls a l’alimentació sostenible. El guardó suposa un reconeixement a València per la seua elecció com a Capital Mundial de l’Alimentació 2017.

La Fundació Daniel & Nina Carasso entrega cada dos anys este reconeixement a les entitats que promouen i faciliten la transició cap a sistemes alimentaris sostenibles. El seu objectiu és impulsar la investigació internacional d’alt nivell en el camp de l’alimentació sostenible, i està dotat amb un premi de 100.000 euros.

Joan Ribó, ha subratllat la importància de la labor que “hui, com fa quasi un segle, porten a terme persones i entitats plenes de bona intenció, que treballen per dignificar la vida dels altres, resolen problemes i apliquen nous coneixements. En l’horitzó s’albiren les grans solucions als grans reptes d’esta època i, amb tota seguretat, l’alimentació és un dels grans temes de present i de futur. És una qüestió fonamental, que ha de ser considerada com a prioritat global”.

L’acte ha tingut lloc en el Jardí Botànic de la Universitat de València, amb la presència de la presidenta de la Fundació Daniel & Nina Carasso, Marina Nahmias. Tant l’alcalde Ribó com la presidenta Nahmias han compartit la convicció que “un sistema alimentari que no responga a les necessitats de tota la ciutadania no és un bon sistema per a ningú “.

L’alcalde ha conclòs la seua intervenció assenyalant la importància de la “participació de la societat civil en els grans reptes de la humanitat, que està redissenyant el món cap a formes més col·laborativas”. “La consciència del col·lectiu –ha afirmat Joan Ribó– apel·la amb intensitat a les administracions i els mostra una realitat que, sovint, són les conseqüències de polítiques marcades per la cobdícia i l’engany. Són els ciutadans i les seues formes col·lectives els que marques línies d’actuació pel be comú”.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Capital Mundial de l'Alimentació 2017, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *