Joan Ribó, ha defés hui la necessitat que València “dispose d’unes connexions adaptades al segle XXI que permeten, no només mantindre un nivell òptim de trànsit de mercaderies i de persones sinó, sobretot, reactivar l’economia valenciana”. Ribó ha participat  a Saragossa en la jornada “El tren que ens unix: les ciutats unides pel ferrocarril”, una trobada entre alcaldes i agents socials de les ciutats de l’eix ferroviari de la línia València-Saragossa.

Durant la seua intervenció en la sessió, Joan Ribó, ha destacat la importància de València i del seu Port “com a nucs d’importància vital per al desenvolupament econòmic” de tota la Comunitat Valenciana, i en este sentit, ha defés la necessitat del Corredor Mediterrani “que ha de donar eixida a les exportacions valencianes, i que hauria d’estar ja finalitzat”.

Ribó ha subratllat “el potencial econòmic de la ciutat de València, a què –ha lamentat- alguns des del Govern Central s’encaboten a posar colls de botella”. Per això, ha exigit amb fermesa “inversions en infraestructures ferroviàries per a l’economia valenciana, que permeten desenvolupar-la plenament”, com el Corredor Mediterrani, o com la línia València-Saragossa, que suposarà una millora de la connexió amb l’eix atlàntic. Per això l’alcalde ha destacat la presencia dels representants de la Cambra de Comerç de València.

El manifest que sorgisca de la trobada serà dirigida a la Comissió Europea i als governs de França i Espanya, als quals se sol·licita la seua implicació en el projecte de recuperació del corredor. L’objectiu és culminar els projectes tècnics i impulsar les inversions necessàries perquè la posada en marxa de l’eix ferroviari siga una realitat en el menor temps possible.