Joan Ribó ha presentat el projecte de rehabilitació de l’Alqueria de Julià per a convertir-la en un centre musical i seu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. L’alqueria comptarà amb un auditori, biblioteca, arxius sonors i de vídeo, una sala de partitures i diferents espais per a ús cultural.

En l’acte, Joan Ribó s’ha assenyalat que la rehabilitació “permetrà a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana iniciar una nova marxa en unes instal·lacions millors i a més acaba amb la deterioració que afectava un edifici del segle XVII carregat d’història”. Per a Ribó, un dels elements més atractius d’este projecte és “la conjunció de l’horta i la música. En el mateix lloc on fa tants anys habitava una comunitat rural dedicada a treballar l’horta, ara hi haurà música”.

L’alcalde s’ha mostrat satisfet per l’acord a què s’ha arribat amb l’entitat propietària de l’alqueria: “Esta solució és fruit de la negociació i la voluntat d’enteniment, amb l’objectiu d’elaborar un futur millor per a este antic complex agropecuari”.

Ribó ha finalitzat la seua intervenció assenyalant que l’alqueria sobreviurà enmig de la trama urbana de la nostra ciutat “recordant-nos com ha crescut València en els últims anys, en gran manera a costa d’una horta tan mítica com productiva i repetidament sacrificada en el procés d’expansió de la ciutat. Es tanca un capítol de degradació i se n’obri un altre de col·laboració, perquè l’Alqueria de Julià es convertisca en un punt de referència en l’educació i la cultura musical de la nostra terra”.