Compromís presenta una proposta per a millorar el funcionament de la comissió de suggeriments i reclamacions

Segons el Reglament de Participació Ciutadana, al seu article 19 del Reglament de Participació Ciutadana “La Comissió especial de Suggeriments i Reclamacions coneixerà les reclamacions presentades pels veïns en relació amb la tramitació dels expedients en què tinguen la condició d’interessats, així com els suggeriments que estos formulen per un millor funcionament dels servicis municipals” i segons l’article 21 “Correspon a la Comissió especial de Suggeriments i Reclamacions defendre els drets dels ciutadans en les seues relacions amb l’Administració municipal, supervisar l’actuació d’esta, proposar accions de millora i informar de les reclamacions que els ciutadans li dirigisquen. Per al compliment d’estos fins, tots els òrgans i servicis municipals estan obligats a col·laborar amb la comissió.”

Malgrat el que diu el Reglament, la comissió de suggeriments i reclamacions no funciona adequadament. Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís “No funciona adequadament perquè se’ns presenta als regidors un informe mensual on no podem comprovar que l’Ajuntament està contestant de manera correcta els suggeriments i reclamacions de la comissió, ja que només es posa un resum del suggeriment o reclamació”. Des de Compromís proposem que en l’informe de cada suggeriment o reclamació es pose la data d’entrada en l’Ajuntament, quins són els passos pels que ha passat eixe suggeriment o queixa amb les dates corresponents: Almenys, data d’entrada per registre o web, data en què s’envia al servei corresponent, data de resposta del servei corresponent a l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, i finalment, data en què es respon al ciutadà o ciutadana amb la resposta de l’Ajuntament. Finalment, l’estimació o no del suggeriment o reclamació i accions dutes a terme per l’Ajuntament en cas d’acceptar el suggeriment o la reclamació. “Només així podrem saber si el ciutadà ha estat correctament atès per l’administració”, ha conclòs Pilar Soriano.

Per una altra banda, hui ens han presentat l’informe anual de 2012 de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions. L’informe, per culpa del regidor per no posar mitjans, serveix de poc. “Només una dada: com és possible que durant l’any 2012 només es presentaren unes 48 reclamacions per deficiències de neteja?” És evident que alguna cosa està fallant en el sistema”, ha declarat per finalitzar la regidora de la coalició d’esquerres, valencianista i ecologista. Per tot això, Compromís s’ha abstingut en el punt d’aprovació de l’informe anual de 2012 i anunciem que votarem en contra de tots els informes que ens presenten, per no haver estat acceptada la nostra moció de milllora i per tant, per no poder avaluar correctament el funcionament de l’Oficina dirigida pel regidor Vicente Igual, qui és el responsable directe d’esta situació.

Moció presentada a la Comissió.

Arxivat en: Llibertat i igualtat, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *