Ribó: “Des de Compromís ens preguntem per què l’alcaldessa Barberà i el PP insisteixen en una política que està sent desautoritzada per les Universitats valencianes, per World Monuments Funds, per Hispania Nostra”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, s’ha preguntat quants pronunciaments més hauran de tindre lloc per part d’entitats internacionals de reconegut prestigi perquè l’alcaldessa de València, Rita Barberà, entenga el missatge ciutadà respecte el futur del poble del Cabanyal-Canyamelar. Ribó considera altament positiu que Hispania Nostra haja reconegut que el patrimoni del Cabanyal-Canyamelar està en perill de destrucció o alteració essencial.

Ribó ha relacionat aquesta bona notícia amb la que va tindre lloc l’octubre passat quan el World Monuments Funds va incloure el Cabanyal en el mapa mundial del patrimoni amenaçat. Aleshores, des de Compromís ja vam dir que “aquell reconeixement havia estat possible per la lluita sorda i constant, pel treball insubornable de tants i tants ciutadans i entitats, durant tants anys, en defensa del Cabanyal, front a l’atac sistemàtic de l’equip de govern del Partit Popular. Ara ho hem de reiterar. Que Hispania Nostra haja dit que el barri està en perill de destrucció és la mostra que els moviments ciutadans en la ciutat estan vius i les seues reivindicacions són justes”.

El portaveu del Compromís ha assenyalat que “si en octubre passat una entitat com la World Monuments Fund, amb seu a Nova York, va saber veure que el Cabanyal té futur amb la seua trama urbana actual, ara Hispania Nostra ha assenyalat que eixe patrimoni està en risc de destrucció i desaparició. Un fet al qual hem arribat per la política d’abandonament de l’equip de govern del PP”.

Des de Compromís ens preguntem per què l’alcaldessa Barberà i el PP insisteixen en una política que està sent desautoritzada per les Universitats valencianes, per World Monuments Funds, per Hispania Nostra. “Per què volen continuar endavant amb els seus plans de carregar-se el barri? Quins interessos més obscurs hi ha, quan una gent de Nova York, de Madrid, d’arreu del món, ha sabut valorar la riquesa arquitectònica i monumental del barri?”, ha destacat Ribó.

Segons Ribó, “cada dia que passa és un dia perdut per a la revitalització i rehabilitació del Cabanyal. Cal un canvi de rumb, d’estratègia, no ens serveix ja el paradigma de la destrucció i la prolongació, cal donar un pas endavant i l’alcaldessa de València té l’obligació d’entendre aquest canvi d’escenari. Rita Barberà ha d’entendre que és l’hora de la rehabilitació i que els ciutadans no volen esperar-se a les sentències judicials per donar vida al barri. Cal actuar ja”.