El candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, diu que una gran ciutat com València ha de “liderar l’exigència d’acabar amb una situació injusta”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha anunciat aquest matí que la seua primera iniciativa en l’Ajuntament de la capital, en acabar les eleccions, serà una proposta perquè el municipi de València demane al govern de l’Estat una reforma de la llei hipotecària per tal que, en cas d’embargament d’un habitatge, el deute hipotecari amb el banc quede liquidat i no s’obligue a les persones afectades a continuar pagant.

Ribó reconegué “el caràcter simbòlic de la iniciativa”, però defensà la idea que una gran ciutat com València “ha de liderar l’exigència d’acabar amb una situació injusta i brutal i que genera més desigualtats i més exclusió social”. “No es pot condemnar a les famílies i a les persones que han tingut la desgràcia de no poder pagar la seua llar a la destrucció econòmica i personal en virtut de la solvència bancària”, digué. “A més a més, cal recordar que la culpa de la crisi immobiliària s’hi deu en gran part a la manca de prudència en la concessió d’hipoteques i a l’absència de control del Banc d’Espanya”.

El candidat recordà que durant 2010 es baté un rècord d’execucions hipotecàries arreu de l’Estat, que la valenciana “està entre les comunitats amb major número d’execucions, amb el 18% aproximadament del total i que, per tant, és una situació que afecta milers de valencians i valencianes, molts veïns de la capital”.

“Pretenem que València, independentment del resultat de les eleccions, siga la primera capital espanyola que exigisca a l’Estat un canvi en la llei. Per això serà la primera de les nostres propostes quan Compromís tinga representació i esperem que els votants ens hagen atorgat els vots i la influència necessària per tal que això siga així”, va assenyalar.