Crearem la Regidoria de l’Horta i un cinturó verd agrícola que circumval·le la ciutat

Compromís per València proposa crear la Regidoria de l’Horta i l’Albufera, democratitzar el Consell Local Agrari, i llançar una denominació de qualitat ‘Horta de València’. L’alcaldable Joan Ribó ha apostat pels horts urbans com una manera de generar també ocupació, i incentivar l’agricultura ecològica.

El candidat de Compromís ha visitat a les 5h d’este matí la Tira de Comptar de Mercavalència, on ha explicat les seues propostes, i ha mostrat el seu suport a la manifestació en favor de l’horta que es farà dissabte.

Compromís per València crearà una Regidoria de l’Horta i l’Albufera i un cinturó verd d’horts d’oci i autoconsum que servisca de transició cap a l’espai agrícola que delimite la ciutat. El candidat a l’alcaldia de Compromís, Joan Ribó, ha destacat com “l’horta és un element identitari de primer ordre pel seu alt valor mediambiental, patrimonial i cultural, però també productiu, que des del pròxim govern protegirem. Aplicarem polítiques sostenibles que garantisquen el territori i servisquen per oferir oportunitats laborals als veïns i veïnes de València”. Joan Ribó, juntament amb les candidates Consol Castillo i Glòria Tello, s’ha desplaçat a les 5h d’este matí a Mercavalència, on s’ha reunit amb productors i venedors. Allà ha explicat que la Regidoria de l’Horta “assumirà les competències de la política agrària local, fins ara inexistent, en coordinació amb el Consell Local Agrari, que serà reformat per tal de donar cabuda a la participació dels llauradors i llauradores”. Compromís aposta per augmentar la dotació del Pòsit Agrícola per tal que funcione com a font de finançament públic dels emprenedors agraris, concedir ajudes a la rehabilitació d’alqueries i barraques i promoure la recollida selectiva de residus per a l’elaboració de compost; “promoure, en definitiva, tot un seguit de bones pràctiques en l’horta amb la finalitat de crear una marca de qualitat ‘Horta de València’”, ha afegit Ribó.

En coordinació amb les associacions de veïns, Compromís vol implantar una xarxa d’horts urbans, especialment al voltant de les rondes de circumval·lació entre la ciutat i l’horta, creant un veritable cinturó verd agrícola. A més, s’establirà un banc de terres comarcal juntament amb el Consorci per l’Ocupació de l’Horta Nord i la Mancomunitat de l’Horta Sud per a facilitar la incorporació de persones desocupades a l’activitat agrària.

A Mercavalència, Joan Ribó ha explicat que “el nostre objectiu és revitalitzar l’agricultura local, i per això proposem reservar espais als mercats municipals per a joves llauradors, incentivar els productors ecològics i fomentar l’aprenentage de tècniques agràries” des de la Universitat Popular i habilitant espais d’horts escolars als centres educatius.

Finalment, Ribó s’ha sumat a la manifestació que este dissabte recorrerà València a favor de l’horta i s’ha felicitat per “la contundent acció ciutadana que ha permés la retirada del Pla General d’Ordenació Urbana del PP, que suposava una nova mossegada i destrucció de l’horta en favor dels especuladors de sempre”.

Arxivat en: Campanya, Consol Castillo, Economia i Ocupació, Joan Ribó, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *